L’Ajuntament de Xàtiva redueix el deute bancari 1’3 milions € en un any i el deixa en 9,2 milions

CaixaBank - MyBox

0
492
Imatge del ple ordinari de juliol de Xàtiva

Els comptes, aprovats de forma unànime, suposen un 60% de reducció del deute municipal des de maig de 2015

El ple de Xàtiva del passat dissabte va aprovar el compte general de 2018 amb la unanimitat de tots els grups municipals. Tal com ha assenyalat el regidor d’Hisenda, Nacho Reig, el deute bancari de l’Ajuntament s’ha reduït en 1,3 milions d’euros al llarg de l’exercici, el que deixa la xifra del deute en 9,2 milions €, tot incloent el comercial, un 60% de reducció des de maig de 2015.

El regidor ha remarcat una correcta execució del pressupost de 2018, però reconeix que hi ha mancances com la realització d’un inventari general dels bens municipals que segons Reig es “troba consignat pressupostàriament i elaborat al 50%”. Així i tot, els comptes mostren un resultat positiu de 844.000 euros degut, segons el portaveu socialista, “a la correcta execució de les despeses i per una previsió molt prudent dels ingressos. Ens hem gastat en 2018 justament el que teníem previst gastar”, ha conclòs Reig.

Per la seua banda, el portaveu de Xàtiva Unida, Miquel Lorente, recentment nomenat director general d’Economia Sostenible de la Generalitat Valenciana, ha proposat atendre a les recomanacions de l’informe de la intervenció general en el sentit de crear un registre de subvencions i continuar amb les mesures d’agrupament de contractes, a l’estil de les contractacions dels serveis de la Fira d’Agost.

Altre dels punts destacats de l’ordre del dia ha estat l’ordenança fiscal reguladora dels preus públics de les instal·lacions esportives, que ha estat aprovada amb el vot favorable de PSPV-PSOE i Ciudadanos i l’abstenció de Xàtiva Unida i Partit Popular. La mesura havia alçat certa expectació, ja que contenia els preus per a l’ús de la nova piscina coberta de Les Pereres. Tal com ha explicat Reig, “l’abonament per a l’ús de la piscina, de setembre a maig, té un cost de 30 euros al mes, per a adults, 25 euros al mes per a joves de 9 a 16 anys i majors de 65 anys; els menors de 9 anys tenen accés gratuït tot l’any”. Altra de les novetats és que es distingeix l’entrada al gimnàs dels serveis de monitor que tindran una tarifa a banda. Es congelen la majoria de preus públics.

Juan Giner, portaveu de Ciudadanos, ha destacat la congelació de preus, a excepció dels abonaments d’estiu de les piscines Murta i de Les Pereres. El regidor ha dit que aquestos preus públics “intenten incentivar l’adquisició d’abonaments per a la fidelització dels usuaris”. Maria José Pla, del PP, ha dit que “no compartim el procés de minoració d’algunes bonificacions”, al temps que acusava a Reig “d’afany recaptatori”. Finalment, el regidor de Xàtiva Unida, Alfred Boluda ha qualificat els preus públics de les instal·lacions esportives com a “unes taxes necessàries i ajustades”, encara que ha criticat l’increment percentual dels abonaments de les piscines d’estiu que en números absoluts és de 5 euros.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here