L’Ajuntament de Xàtiva recapta més de 600.000 euros en multes en 2019

0
2469
La zona blava és on més multes s'imposen a Xàtiva

El PP acusa al govern municipal de tindre un “afany recaptatori” perquè s’ha augmentat el nivell de multes des de l’increment de la sanció en l’ORA

El PP ha avançat que l’Ajuntament de Xàtiva té previst recaptar més de 600.000 eirps en concepte de multes al tancament de l’exercici 2019, la qual cosa entenen que suposa un “afany recaptatori”. Apunten que esta quantitat se suma “a la ja anunciada pujada de l’IBI, la taxa de fem o el rebut de l’aigua per a l’any que ve”.

D’una altra banda destaquen que la majoria de multes provenen de l’ORA, i que l’alcalde Roger Cerdà, en 2017, amb motiu de l’adjudicació del contracte de gestió a l’empresa Dornier, S.A. i la consegüent aprovació d’una nova ordenança municipal “va augmentar l’import de les sancions fins als 80 euros, la qual cosa va suposar un increment de més del 100%”.

Asseguren així que des de llavors, “la partida d’ingressos per multes no ha fet més que créixer any rere any. Si en 2018 es van recaptar més de 430.000 euros, quan inicialment hi havia previstos en el pressupost 300.000 euros, enguany que ara finalitza ja s’emporten recaptats més de 600.000€ dels 450.000 euros previstos en el pressupost. Com es pot apreciar l’Ajuntament no cessa d’augmentar en la seua pressió als ciutadans en forma de multes”.

Davant estes xifres el PP ho ha vinculat a la qualitat dels serveis municipals i ha manifestat que l’increment de la recaptació de les multes no s’ha revertit en més o millors prestacions. “Bo seria que aqueixos ingressos es destinaren a millorar la mobilitat per tota la ciutat, tant de persones com de vehicles, fomentant el transport públic (adquisició bus elèctric) i hàbits saludables (habilitar un carril bici en condicions). Però res d’això ocorre amb aquest govern municipal allunyat cada vegada més dels problemes de la gent”, conclouen.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here