L’Ajuntament de Xàtiva presenta la programació al voltant del dia de la Dona

0
808
Àngela Lloret i Lena Baraza han presentat la programació

S’han preparat més d’una vintena d’activitats que comencen aquest mateix dissabte i s’allargaran fins al 7 d’abril

L’Ajuntament de Xàtiva ha presentat els actes organitzats al voltant del 8 de març, Dia de la Dona, en una roda de premsa en la que han estat presents la regidora de Dona i Igualtat Lena Baraza i la tècnica d’Igualtat Àngela Lloret.

Cal destacar que el mateix Dia de la Dona, diumenge 8 de març, hi ha prevista una manifestació que eixirà a les 18 de la vesprada des de la Casa de les Dones. No obstant, però, les activitats comencen demà mateix dissabte 29 de febrer, amb una crida contra la violència de gènere de la que participaran les falles de la ciutat, a partir de les 13:30 hores. D’altra banda, aquest diumenge es realitzarà la pintura d’un mural amb esmorzar, a càrrec de Xateba i de l’Associació de pintores i pintors Josep de Ribera (Plaça del Trinquet, de 10:30 a 14 hores).

Per a la propera setmana tindran lloc diferents tallers sobre creació artística de cartells i pancartes per al 8M a la Casa de les Dones, que es celebraran de dimarts a divendres. A més a més, el dimecres hi haurà contacontes per a persones adultes a la Biblioteca municipal, a càrrec d’Almudena Francés, amb ‘Això ací no passa… no passa ni poc’ (19:30 hores). El dijous a les 19h, a la Casa de Cultura, tindrà lloc una xarrada titulada ‘Dones i sindicalisme’ a càrrec del col·lectiu cultural la Costera i Sònia Caparrós Gutiérrez, i el dissabte 7 es realitzarà un taller de cartells per al 8M al JOC.

El divendres 6 també hi ha programades diverses activitats, ja que es realitzarà una jornada formativa a la Mancomunitat Costera-Canal titulada ‘Ens formem per una comarca més igualitària’, i també una taula redona que portarà per títol ‘Fem feminisme’, amb la participació de la Directora General de l’Institut Valencià de les Dones Maria Such; l’agent d’Igualtat i Secretària d’Igualtat del PSPV Maria Sánchez i la Directora General de Cooperació i secretària del PSPV de Xàtiva Xelo Angulo. Eixe mateix divendres també hi haurà taller de samarretes feministes al JOC, s’inaugurarà a la Casa de Cultura la XI exposició de Dones pintores Setabenses a càrrec de Tyrius i es representarà en el Gran Teatre l’obra «Habla coño habla» a càrrec d’Unaovarias.

Les activitats no cessaran una vegada finalitze la Jornada del Dia de la Dona, ja que el dijous 12 de març està prevista la presentació del llibre «Feminismo a través de la historia del arte», a càrrec de la seua autora, la investigadora i escriptora Esther Tauroni Bernabeu; junt amb una altra xerrada titulada «La precarietat en el treball té nom de dona», de la Secretària de la Dona, Polítiques LGTBI i Institucional de CC.OO. PV Cloti Iborra. Per al divendres 13 de març es realitzarà el Joc «Qui és qui» feminista al JOC, així com el taller de lactància de Pit i Prou on es tractaran temes com ara la conciliació, les baixes de maternitat o les extraccions.

Les activitats al voltant del dia de la Dona continuaran el 26 de març a les 19 hores a la Casa de les Dones, amb la conferència «Feminisme compassiu: Concepció Arenal» i la presentació del llibre «Dones en construcció», a càrrec de la Fiscal de Violència de gènere i escriptora Susana Gisbert i la professora i escriptora Marisa Alemany. Ja en abril, amb motiu del Dia Internacional del Poble Gitano que té lloc al dia següent, es parlarà de Feminisme Gitano a càrrec de Silvia Agüero Fernández, gitana i feminista.

«Aquesta programació és destacada, però les accions feministes no es duen a terme solament el 8M. Realitzem activitats i tallers durant tot l’any per a sensibilitzar a totes les persones en matèria d’igualtat, pel que m’agradaria donar les gràcies a totes les associacions implicades en aquesta lluita», ha manifestat la regidora de Dona i Igualtat Lena Baraza.

Per últim, també hi haurà algunes exposicions al voltant d’aquesta celebració. Durant tot el mes de març es podrà visitar a la casa de les Dones «Mujeres en construcción (perdone las molestias)», i el 6 de març s’inaugurarà el mural artístic 8 de març de l’IES Josep de Ribera i Coornheart Lyceum.

Accions en falles

La regidora també ha explicat les accions previstes al voltant de la festa de les falles. Es continuarà amb la campanya del «No és no» i a les diferents comissions se’ls aportarà un protocol bàsic contra la violència de gènere, per saber com actuar i on telefonar en moments concrets. A més a més, també es realitzarà la V edició del Premi a la Comissió fallera que promoga més la igualtat.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here