L’Ajuntament de Xàtiva llançarà una entrada única per a poder visitar el Castell i els Museus de la ciutat

0
1922
Imatge del castell de Xàtiva

L’Ajuntament de Xàtiva agruparà en una entrada única la visita als diferents espais turístics de la ciutat, amb la qual es podrà accedir al Castell de Xàtiva i als Museus de l’Almodí i de Belles Arts, complementant així els accessos a l’Espai Borja i a l’Antic Convent de Sant Domènec. Aquesta entrada unitària serà efectiva i es posarà en funcionament una vegada s’aproven i entren en vigor les noves ordenances fiscals de cara al proper any 2021.

El preu d’aquesta entrada única serà de 6 euros, amb els quals es tindrà accés a tots els espais esmentats, i hi haurà també un preu reduït de 4 euros per a jubilats i persones amb carnet jove així com també per a grups nombrosos i agències turístiques. A més a més, tant els menors de 8 anys com tots aquells que tinguen el carnet d’usuari de la Biblioteca de Xàtiva podran accedir gratuïtament.

«La intenció és captar a tots aquells turistes que acudeixen al Castell, per a que amplien la seua visita i es queden a descobrir tot el que aporta el nostre centre històric» ha manifestat la regidora de Turisme, Raquel Caballero. Es soluciona així una demanda recurrent per part dels visitants a Xàtiva i dels hostalers de la ciutat, ja que aquesta entrada única pretén augmentar el flux de turistes pel centre històric al poder accedir als museus i a altres espais al mateix preu.

 

Accés al Castell mitjançant torns

D’altra banda, aquest dilluns es va adjudicar en Mesa de contractació el contracte per a la col·locació de torns per a l’accés al Castell Menor i Castell Major de Xàtiva, que va aconseguir l’empresa Valbit Soluciones Informáticas.

Es tracta d’un sistema amb lectura electrònica dels diferents tipus d’entrades per tal de millorar la rapidesa a l’hora d’iniciar la visita, a més d’oferir en temps real les diferents estadístiques vinculades a l’aforament i als visitants, com ara l’edat, la procedència, el temps dedicat a romandre en la fortificació, etc.

Aquest torns permetran a més el lliure accés a alguns espais de la fortalesa com ara el pati d’armes o la Porta dels Socors, que arreplega el trànsit de senderistes entre la Solana i la Costa del Castell.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here