L’Ajuntament de Xàtiva inicia les pràctiques per 14 persones desocupades dins el programaprograma T’acompanye

0
1298
Ajuntament de Xàtiva.

Les pràctiques del curs es realitzen en matèria de pintura i s’aprofitaran per a reparar la façana del Centre Social de Jubilats

14 persones desocupades de Xàtiva participen en la tercera edició del taller ‘Pintura i revestiments de façanes’, que es va iniciar el passat 14 de novembre. Es tracta d’una altra de les activitats incloses al programa ‘T’acompanye’, de l’Ajuntament de Xàtiva, per a la millora de l’ocupabilitat de persones en situació o risc d’exclusió social.

Els participants rebran 100 hores de formació al llarg de 25 dies de duració del taller. Aquesta formació teòric-pràctica s’impartix de dilluns a divendres en horari de 9 a 13h, fins al pròxim 19 de desembre. El programa T’acompanye és una actuació cofinançada per la Unió Europea a través del Programa Operatiu del Fons Social Europeu (FSE) de la Comunitat Valenciana 2014-2020.

L’objectiu del taller és introduir a l’alumne en l’ofici de pintor. El taller es dividix en 3 fases: formació bàsica, formació especifica i pràctiques a diversos edificis municipals de Xàtiva. Actualment les persones que assisteixen al taller estan reparant i pintant els desperfectes de la façana del Centres Social de Jubilats.

El taller compta amb uns objectius específics, com ara conèixer els materials, eines i mitjans auxiliars empleats pel pintor; els tipus i característiques dels vernissos i la seua aplicació, així com, els tipus i característiques de laques, esmalts i pintures a l’oli. També es busca que els alumnes aprenguen a planificar i organitzar el treball, preparar els suports per mitjà de la utilització de tractaments especials i emprimacions, així com aplicar tant les pintures al tremp com les plàstiques.

Curs de prevenció de riscos laborals en la construcció

D’altra banda, 15 persones desocupades més, participants del programa, acaben de finalitzar un curs de prevenció de riscos laborals en la construcció. El curs, de 20 hores de duració, es va impartir en les dependències del sindicat CCOO. La formació en matèria de prevenció de riscos laborals és d’obligada i general observança per a totes les empreses i treballadors que realitzen activitats pròpies del sector de la construcció. Aquesta formació acredita per a estar capacitat i garantir la prevenció i seguretat en el treball. D’altra banda, contribuïx a la millora de la qualificació laboral, validant els controls de prevenció i acreditant per a treballar en totes les activitats del sector construcció. Les 15 persones inscrites han obtés un certificat d’aquesta formació específica.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here