L’Ajuntament de Xàtiva inicia els treballs per implantar la gratuïtat en les escoles infantils de la ciutat

0
712
Imatge de la reunió de Roger Cerdà amb representants dels centres

La previsió és començar la implantació de les ajudes per al curs 2019-2020, en el segment de població infantil de 2 a 3 anys

L’alcalde Roger Cerdà s’ha reunit amb representants de l’associació d’escoles infantils de Xàtiva per tal de comentar els passos a seguir per a la implantació progressiva de les ajudes per a la gratuïtat de l’educació infantil en aquestos centres. A la reunió estaven presents representants de les escoles infantils Trisol, A gates, Ninos, El Corro i Betània.

La previsió és començar la implantació de les ajudes per al curs 2019-2020, en el segment de població infantil de 2 a 3 anys. El següent curs, 2020-2021, s’incorporarien les ajudes per als xiquets i xiquetes d’1 a 2 anys i en el curs 2021-2022 es completaria el programa d’ajudes amb la incorporació dels xiquets i xiquetes de 0 a 1 any. De resultes, la aplicació de les ajudes per a la gratuïtat de l’educació infantil a Xàtiva es completaria en el curs 2021-2022, amb un pressupost que rondaria els 600.000 euros. La implantació progressiva de les ajudes respon a la necessitat d’acomodar els pressupostos municipals anuals per a assumir l’impacte d’aquesta important mesura de caire social.

En el transcurs de la reunió, l’alcalde va demanar la col·laboració d’aquestos centres en la implantació del programa d’ajudes. L’ajuda municipal complementaria l’ajuda que atorga la Generalitat Valenciana fins cobrir el cost de la matrícula, per la qual cosa ha d’esperar-se a la resolució de concessions d’ajudes autonòmiques per a la publicació de les bases de les ajudes municipals i l’inici del tràmit. Les escoles infantils canalitzarien el procés i ajudarien a controlar l’assistència dels menors beneficiaris de les ajudes.

La mesura persegueix afavorir l’accés universal a l’educació infantil per a totes les famílies de la ciutat, contribuint a millorar la conciliació familiar i apostant pels beneficis de l’escolarització primerenca. Seria una de les primeres mesures del nou govern, un dels pilars fonamentals del qual es basa en la consolidació d’un ambiciós programa de polítiques socials. Val a dir que la gratuïtat de l’educació infantil era una de les propostes compartides de manera majoritària per les distintes formacions polítiques que concorregueren a les passades eleccions municipals.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here