L’Ajuntament de Xàtiva evita el tall d’aigua o de llum a 17 famílies de la ciutat

0
1268
Roger Cerdà, alcalde de Xàtiva, i Xelo Angulo, regidora de Benestar Social

L’Ajuntament fa front al pagament de rebuts de subministraments bàsics d’usuaris de Benestar Social pendents des de 2013

L’Ajuntament de Xàtiva ha fet front al pagament de 14.530 euros en factures impagades d’aigua i llum d’usuaris dels serveis socials municipals. D’aquesta manera, segons dades facilitades pel departament de Benestar Social, 17 famílies de la ciutat s’han vist lliures de l’amenaça del tall en el subministrament de serveis bàsics, com l’electricitat o l’aigua potable.

D’aquesta quantitat deguda, 13.072,80 euros corresponien a rebuts d’aigua emesos pel servei de gestió tributària de la Diputació de València, mentre que 1.457,20 euros provenien de factures de la llum sense satisfer. Hi havien rebuts impagats des del 2013 fins al 2017.

Segons s’explica des del consistori el programa d’ajuda contra l’empobriment energètic que gestiona Benestar Social tracta de pal·liar les conseqüències de la situació crítica i d’emergència social d’alguns ciutadans que tenen una dificultat extrema per a poder atendre les necessitats bàsiques del dia a dia, degut a la mancança d’ingressos habituals.

La regidora de Benestar Social, Xelo Angulo, explica que “hem aconseguit grans avanços en matèria de lluita contra l’empobriment energètic a Xàtiva. Gràcies a la bona disposició de les companyies subministradores i al treball desenvolupat des dels serveis socials de l’Ajuntament, a la nostra ciutat no li tallen la llum a ningú sense haver demanat un informe previ a Benestar Social”.

Segons la regidora Angulo, “la Generalitat Valenciana dóna suiport a la gestió que s’està duent a terme des de l’Ajuntament en matèria social i per això s’han incrementat substancialment les ajudes que ens concedeixen”. Ja en maig de 2016, l’Ajuntament de Xàtiva va rebre un increment del 15% en la subvenció per al finançament de despeses derivades del funcionament dels centres i programes de serveis socials que concedeix anualment la Generalitat.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí