L’Ajuntament de Xàtiva es desmarca del d’Ontinyent i està “satisfet” amb la nova zonificació de les forces de seguretat

0
2065
Caserna de la Guàrdia Civil de Xàtiva

L’àrea de Xàtiva passarà a dependre íntegrament de la Policia Nacional i no de la Guàrdia Civil en un període de cinc anys

A diferència que l’Ajuntament d’Ontinyent que ha mostrat un rebuig inicial, el regidor de Seguretat Ciutadana de Xàtiva, Juan Giner (Ciudadanos), ha afirmat que estan “satisfets”. Així, segons Giner “és una iniciativa que ens beneficia, després de 34 anys seguint el mateix criteri en la línia estructural dels Cossos i Forces de Seguretat que operen a la nostra ciutat”.

El regidor de Seguretat Ciutadana de Xàtiva, Juan Giner, va assistir el passat divendres a la reunió celebrada en la Delegació de Govern de València per tal de conèixer la reestructuració plantejada respecte a la delimitació territorial de competències de les forces i cossos de seguretat de l’Estat a la província de València.

El consistori es basa així en la defensa que fa la Delegació de Govern, afirmant que “aquesta modificació ve suscitada per tal de generar una major eficiència en la gestió del territori i acabar amb les duplicitats de competències, creant estructures dimensionades a les necessitats de cada territori, aportant mitjans materials i humans que es corresponguen amb les necessitats existents”.

A la reunió es va establir que els termes municipals d’Ontinyent i Xàtiva (que presten servei a les comarques de la Vall d’Albaida i de la Costera) continuaran compartits per un termini de cinc anys, amb un període de transició en el qual ambdós Cossos de Seguretat adequaran les instal·lacions i el programa de plantilles. Conclòs aquest període, el terme de Xàtiva correspondrà al Cos Nacional de Policia mentre que Ontinyent dependrà de la Guàrdia Civil, encara que aquest últim continuarà tenint seu a la capital de la Costera.

Reconeixement al Cap de la Policia Local de Xàtiva

D’altra banda, el Comissari Cap de la Policia Local de Xàtiva, Antonio Collado, va rebre en València la medalla-creu al Mèrit Professional amb distintiu blau per «la seua cooperació i col·laboració amb el Cos de la Policia Local de València», segons ressa el comunicat.

L’entrega de distintius va tindre lloc en el pati de la seu central de la Policia Local de València, i en ella van rebre reconeixement vora 70 professionals.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here