L’Ajuntament de Xàtiva decidirà la primera setmana de juny si se celebra la Fira d’Agost, però l’alcalde és pessimista

0
2933
Fira de Xàtiva

El Festival Nits al Castell es troba en les mateixes circumstàncies que la Fira de Xàtiva, i Roger Cerdà avança que els recursos es destianarien al pla de combatre la crisi econòmica del coronavirus

L’Ajuntament de Xàtiva decidirà la primera setmana de juny com a moment clau per decidir-se si hi haurà Fira d’Agost o no a causa de la crisi sanitària del coronavirus. Així ho explicava l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, que en el passat ple recordava que l’autorització depén del Govern central, donat que la gestió de mesures s’ha centralitzat a Madrid amb la declaració de l’estat d’alarma.

Cerdà, a pregunta del PP sobre la planificació de les festes explicava que «en funció de quina siga la situació sanitària que tinga este país, en els moments previs a determinades fetes i esdeveniments es prendrà una decisió». A partir d’ací especificava que «el mes de juny és quan hem fixat la data límit, a partir de la primera setmana de juny serà complicat poder tirar endavant amb els contractes», perquè «si no es fan els contractes en el mes de juny no poden haver actuacions en agost».

L’alcalde continuava explicant que «si en eixe moment és favorable la celebració de les festes en el conjunt de territori nacional es tirarà endavant, si no és possible a partir d’eixa setmana ja decidirem, però ho decidirem entre tots, farem una reunió de tots els grups». No obstant Roger manifestava la seua opinió personal afirmant que «no crec que vaja a autoritzar-se». De la mateixa forma es pronunciava respecte a l’organització del Festival Nits al Castell que depén de les mateixes cirrcumstàncies.

D’una altra banda afegia l’alcalde que «si no es pot fer la Fira ahí hi ha uns recursos econòmics, quasi 800.000 euros, que es destinaran a reforçar el programa de Reactivem Xàtiva».

Festes cancel·lades

Degut a la crisi sanitària del coronavirus s’han produït la cancel·lació de diverses festes, de forma general com són les Falles o la Setmana Santa, però també d’altres locals han començat a caure com la Tomatina de Bunyol o les Festes de Sant Bernat d’Alzira. A Ontinyent es decidirà la primera setmana de maig si hi ha festes de Moros i Cristians.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí