L’Ajuntament de Xàtiva aprova el pressupost 2021 amb el suport de PSPV i Cs i el no de XU i PP

0
1462
El ple de Xàtiva de desembre també s'ha celebrat telemàticament.

El ple municipal acorda per unanimitat sol·licitar una subvenció europea de 290.000 € per la renovació de l’enllumenat públic

El plenari municipal de l’Ajuntament de Xàtiva ha aprovat aquest dimecres els pressupostos municipals 2021 amb els vots de PSPV i Ciudadanos, i amb el no de XU i PP.

«Aquest pressupost es va fer davant un horitzó d’incertesa, pensant en les distintes realitats a les que ens podem enfrontar, i amb el protagonisme de l’escut social, la reactivació econòmica i la inversió en infraestructures; les quals seran els pilars d’aquest govern el proper any i inclús en els següents exercicis», ha manifestat el portaveu del PSPV Nacho Reig.

El portaveu de Xàtiva Unida ha defensat el seu vot contrari assegurant que «aquesta aprovació dels pressupostos acabarà sense participació i sense possibilitat de poder aportar per part dels partits de l’oposició», mentre que Eduardo Llopis (PP) ha indicat que «ratifiquem el vot en contra amb més convicció que mai, al haver dinamitat aquest govern municipal tota possibilitat de consens per tal d’aprovar els pressupostos».

D’una altra banda en el ple de desembre també es va aprovar per unanimitat sol·licitar una subvenció per a l’execució de la renovació de cinc sectors de l’enllumenat públic de la ciutat, en el marc del programa operatiu FEDER de creixement sostenible 2014-2020.

Tal i com ha explicat el regidor de Serveis Públics Ricardo Martínez, l’ajuda podria ascendir fins als 290.000 euros i servirà per a reduir la petjada de carboni, ja que permetria una reducció del consum elèctric del 52%. «Aconseguir aquesta ajuda suposarà reduir en 37.000 euros el cost anual de l’enllumenat a Xàtiva, retornant en menys de 8 anys els diners invertits, o inclús en tres anys si s’aprova la totalitat de la subvenció».

Pel que fa a la resta de partits, el regidor de Xàtiva Unida Alfred Boluda ha destacat que «es tracta d’una subvenció europea, un camí que pot portar grans alegries a l’Ajuntament», mentre que la portaveu del Partit Popular Maria José Pla ha declarat que «esperem que la subvenció siga una realitat i no acabe denegada» i la regidora de Ciutadans Maria Beltrán ha incidit en que «sol·licitar una subvenció d’aquest tipus és el millor per a la ciutat».

Al plenari també s’ha aprovat altres punts com ara l’informe anual de seguiment del Pla Jove Municipal en aquest 2020 (amb els vots favorables de PSPV-PSOE i Ciutadans i les abstencions de Xàtiva Unida i Partit Popular) o la modificació del reglament del Mercat a l’Engròs (per unanimitat).

Representants a la Fundació Raimon i Annalisa

Altre dels punts recolzats per unanimitat al plenari municipal ha estat el del nomenament dels representants i integrants de l’Ajuntament de Xàtiva en la Fundació Raimon i Annalisa.

L’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, serà un dels vicepresidents de la institució mentre que les regidores de Cultura Raquel Caballero (PSPV) i de Gran Teatre Maria Beltrán (Ciudadanos) seran les altres dues membres del Patronat.

També es coneixen els representants de la Generalitat Valenciana, que seran el Conseller de Cultura Vicent Marçà, la Directora General de Cultura i Patrimoni Carmen Amoraga i el sotssecretari de la Presidència de la Generalitat Valenciana Emili Josep Sampio; mentre que els representants de la Diputació de València s’anunciaran en el plenari ordinari de l’ens que tindrà lloc el proper 30 de desembre.

L’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, ha declarat que la constitució de la Fundació Raimon i Annalisa està prevista al llarg del mes de gener, així com també que la Generalitat Valenciana i la Diputació de València consignaran 250.000 euros cadascuna en el proper 2021 per tal de sufragar l’aprovació i el pagament de la redacció del projecte, del qual s’estan treballant les bases que es faran públiques també el proper mes de gener.

«Esperem que el projecte es redacte en el primer semestre de 2021 per donar-li la major viabilitat econòmica i social possible, perquè en els projectes culturals interessa la rendibilitat social i el prestigi per a aquesta ciutat, a més de la rehabilitació en aquest cas d’un espai emblemàtica com és Santa Clara», ha explicat Cerdà.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí