L’Ajuntament de Xàtiva modificarà el pressupost per pagar 450.000 € per sentències de l’etapa Rus

0
988
Ciutat de l'Esport de Xàtiva.

Les modificacions es faran per sobrecostos de projectes de l’etapa del govern del PP com la Ciutat de l’Esport i per la resolució de la concessió del pàrquing de la Plaça de la Bassa

El plenari del proper dissabte comptarà, entre els seus punts de l’ordre del dia, l’aprovació d’una modificació del pressupost de 2018 per tal d’afrontar el pagament de sentències en contra de l’Ajuntament heretades de l’anterior legislatura. En concret, la modificació del pressupost suposa la incorporació d’una quantitat de 449.165 euros provinents del romanent de tresoreria per tal de pagar 354.978,58 euros a Acciona Infraestructuras, S.A. per sobrecostos de la Ciutat de l’Esport i 94.186,42 euros a Caixabank per la resolució de la concessió del pàrquing de la Bassa a Llanera S.L.

El regidor d’Hisenda, Ignacio Reig ha qualificat aquest assumpte com “problemes heretats de la legislatura anterior”. Reig explica que la modificació ve a cobrir el pagament de tres sentències judicials. La primera, corresponent al desacord sobre les quantitats degudes per la redacció de projectes de la Ciutat de l’Esport, ascendeix a 275.283,85 €, més 55.298,91 € per interessos de demora. Després està el pagament de la modificació de preus de la liquidació d’obra de la mateixa Ciutat de l’Esport. En aquest cas, la quantitat puja a 17.372,16 €, més 4.523,67 € en interessos de demora, més 2.500 € per despeses de manteniment de les garanties. Finalment, cal sumar les quantitats relacionades amb el aparcament de la Bassa. En total, 449.165,01 euros.

En agost de 2017, la sala del contenciós administratiu del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana va condemnar a l’Ajuntament de Xàtiva a abonar la quantitat de 275.283,85 euros a Acciona Infraestructuras S.A., pels treballs de redacció de projectes de les obres de la Ciutat de l’Esport, més els interessos de demora des del 26 de novembre de 2012. La mercantil reclamava l’abonament dels treballs de redacció de projectes que varen ser subcontractats per l’Ajuntament a Idom Ingeniería y Arquitectura, S.A. i abonats per Acciona. Es tractava d’un nou revés judicial per a les arques municipals provinent de la més que qüestionable gestió urbanística del govern municipal d’Alfonso Rus.

L’Ajuntament havia pagat anteriorment per aquest concepte la quantitat de 350.000 euros a Idom Ingeniería. Amb aquest nou pagament, en el cost de redacció de projecte i direcció d’obra de la Ciutat de l’Esport se n’han anat més de 640.000 euros, tot a canvi d’una infraestructura que ha tingut un sobrecost constant en tota la seua vida útil.

Un aparcament públic per 90.000 euros

Però no tot són males notícies. Com es va informar el passat mes de juliol, la sala 3 del Jutjat d’allò contenciós administratiu de València donava la raó a l’Ajuntament de Xàtiva. De resultes, la ciutat obté així un nou aparcament públic per 94.186,42 euros. Cal recordar que la pretensió de Caixabanc era obtenir el pagament de 1’6 milions d’euros en concepte d’indemnització per la construcció de l’aparcament.

El 30 de setembre de 2016, l’administració concursal de la societat Llanera S.L. va anunciar el tancament d’aquest pàrquing, que l’empresa va construir i venia explotant des de setembre de 2004. En novembre de 2016, la Junta de Govern va aprovar l’inici d’expedient per a la resolució i liquidació del contracte de concessió de la gestió de l’aparcament subterrani de la plaça de la Bassa. La construcció d’aquesta infraestructura no va estar exempta de polèmica, ja que l’obra es va ampliar de 2 a 3 plantes, amb el sobrecost corresponent i sense licitar de nou l’obra inicial, adjudicada a Llanera en els temps en que la sintonia amb l’equip de govern d’Alfonso Rus era total.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here