L’Ajuntament de Vallada demana al Consell el confinament del poble en disparar-se els positius de COVID


0
6005
Municipi de Vallada.

La incidència en Vallada és de 1.382 positius per cada 100.000 habitants, mentre que els únics pobles valencians confinats, Petrer i Elda, no arribaven als 1.000 quan van ser aïllats

L’Ajuntament de Vallada a informat que ha sol·licitat a la Conselleria de Sanitat el tancament perimetral del poble davant l’increment de positius. Així, a dia 12 de novembre la incidència s’ha disparat fins als 1.382 positius per cada 100.000 habitants, una xifra que es troba molt per sobre dels únics dos pobles valencians que es troben tancats: Petrer (amb una incidència de 910) i Elda (832), xifres similars a les de quan van ser aïllades fa una setmana.

Des del consistori s’afirma que la situació es «preocupant» per factors com el brot en la residència de majors que asseguren «ha estat controlat en tot moment pel personal sanitari del centre de salut i del propi personal de la Residencia, i s’ha reforçat des de l’Hospital de Xàtiva, per l’Equip d’Atenció Domiciliària del propi Hospital».

En els últims 14 dies Vallada ha tingut un total de 42 casos positius en una localitat de 3.000 habitants. Aquestos contagis expliquen que tenen origen laboral i social principalment.

Amb tot, «encara que s’estan implementant totes les mesures que ens corresponen com Ajuntament (tancament d’activitats culturals i esportives, desinfecció de carrers i parques) i malgrat la ràpida actuació del personal sanitari, els contagis creixen de manera exponencial». Per això s’ha conclòs que s’ha hagut de sol·licitar a Sanitat el tancament perimetral del poble.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here