Sueca i l’Ateneu signen un conveni per regular un ús més públic de l’edifici patrimonial

0
977
L'Ateneu de Sueca va ser, inaugurat el 1929

L’Ajuntament està pendent de rebre una subvenció de la Diputació de València i disposa de 20.000 euros per dotar a l’entitat perquè puga començar els treballs de rehabilitació de les seues façanes

L’Ajuntament de Sueca i la Junta de l’Ateneu Sueco del Socorro han subscrit un conveni de col·laboració, amb una duració mínima de sis anys, per tal d’articular un ús més públic de l’emblemàtic edifici modernista ubicat al carrer Sequial.

En la trobada per definir els termes de l’acord han participat l’alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit; la diputada provincial de Turisme en representació de l’ens provincial, Pilar Moncho, i Encarna Palacios i Ignasi García, membres de la Junta de l’Ateneu, encapçalada pel seu president, Antonio Crespo, també present a la reunió.

L’Ajuntament està pendent de rebre una subvenció de la Diputació de València i disposa de 20.000 euros per dotar a l’entitat perquè puga començar els treballs de rehabilitació de les seues façanes que han patit diferents despreniments en els darrers mesos. L’acord respon al requeriment i obligació d’aconseguir una major utilitat pública de l’immoble atés que els diners que es destinaran a la restauració de l’edifici són públics i dotaran a una entitat privada.

La Junta de l’Ateneu permetrà així l’ús d’una part de la planta baixa a les associacions de persones majors del municipi. Els horaris d’ús es determinaran per una Comissió de Seguiment, que es constituirà expressament per a l’ocasió i es reunirà dos vegades a l’any, i que comptarà amb sis membres, tres designats pel consistori suecà i tres per la Junta de l’Ateneu, qui ostentarà la presidència de la mateixa. Per la seua part, el consistori suecà es compromet a invertir la quantitat de 95.000 euros – 75.000 provinents de l’ens supramunicipal i 20.000 provinents dels fons municipals, en la rehabilitació de l’edifici en 2018. Així mateix, a partir de 2019, l’administració local subvencionarà l’entitat amb 12.000 euros anuals que es destinaran a despeses generals de l’edifici i també a millores en l’accessibilitat i la conservació d’este immoble d’un alt valor patrimonial.

Treballs de rehabilitació de l’immoble

L’edifici es sotmetrà a una rehabilitació que assegurarà, en primer lloc, les façanes i, en segon, l’accessibilitat al mateix, tant en l’accés pel carrer Sequial com en l’accés a les diferents plantes.

Els treballs se centraran en la recuperació de les peces decoratives de les dos façanes de l’edificació, tant de la principal com de la del carrer La Punta. Així, prèviament es faran assajos i proves del formigó que arma la construcció per tindre un coneixement més exhaustiu i poder intervindre de la millor manera. L’edifici és un dels immobles més emblemàtics de la ciutat i forma part de la Ruta del Modernisme, un recorregut turístic i patrimonial adherit a la Ruta Europea del Modernisme des de l’any 2006.

Antecedents

El govern local, coneixedor del problema dels despreniments, va iniciar el contacte amb la Diputació a principis de 2016, als inicis de la legislatura, per propiciar la rehabilitació de l’edifici, declarat Bé Immoble de Rellevància Local. Les converses durant tots estos mesos s’han portat a terme directament des de la mateixa alcaldia que presideix Raquel Tamarit.
La màxima autoritat local i la diputada provincial de Turisme han encapçalat les negociacions, prèvies a la signatura d’este acord, amb la junta de l’entitat.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here