L’Ajuntament de Sueca lamenta el tancament de consultoris mèdics en la zona marítima

0
2748
Comsultori Mèdic les Palmeres de Sueca.

Afirmen que es tracta d’una decisió del Departament de Salut de la Ribera sobre un problema estructural comú de falta de metges de família que es pateix durant tot l’any, però que s’accentua a l’estiu

L’Ajuntament de Sueca ha lamentat el tancament de consultoris mèdics a les platges durant l’estiu. “Segons ens han explicat, es tracta d’una decisió que recau finalment sobre el Departament de Salut de la Ribera a causa d’un problema estructural comú de falta de metges de família que es pateix durant tot l’any, però que s’accentua a l’estiu, no sols a la Comunitat Valenciana sinó també a tota Espanya.

Sí que es disposava de personal d’infermeria i auxiliars per a poder obrir estos consultoris de platja, però no de metges de família. El que s’ha aconseguit és reforçar poblacions com ara El Perelló i Mareny de Barraquetes, en horari de matí, per a assumir pacients d’altres zones com de les Palmeres. Així mateix, el Centre de Salut de Sueca es reforçarà a les vesprades, quant a les urgències, amb més personal mèdic i d’infermeria per a atendre esta demanda extra que poguera produir-se de la zona de la platja”, ha explicat la regidora de Sanitat, Estefanía Requeni.

Des de l’Ajuntament de Sueca, ha assenyalat Requeni, s’ha consultat la possibilitat que es poguera obrir el consultori de les Palmeres, almenys, uns dies a la setmana el mes d’agost. Segons se’ls ha explicat, l’especialitat de Metge de Família es tria cada vegada menys per part dels professionals de la Medicina. Especialment durant els primers mesos de pandèmia, estos metges s’han vist saturats per la situació tan extraordinària que s’ha viscut. “Esta falta de personal, ens diuen, ha obligat al tancament d’alguns consultoris i al reforç d’uns altres per a donar la cobertura necessària”.

Per la seua part, l’alcaldessa en funcions, Manoli Egea, ha assenyalat que “des de l’Ajuntament, intentarem per tots els mitjans que es puga obrir el consultori de les Palmeres, encara que no es tracta d’una competència nostra. Tot i això, posarem tot de la nostra part, com ja vam fer en el seu moment perquè obriren durant l’estiu les farmàcies de guàrdia en el nucli urbà de Sueca. Volem intentar que s’arribe a una solució perquè els nostres ciutadans i visitants puguen disposar d’este centre de salut”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí