L’Ajuntament de Sueca incorpora a 19 persones desocupades gràcies al Pla ECOVID 2020 i al Programa EMPUJU 2020

0
10122
Els beneficiaris han sigut rebuts a l'Ajuntament de Sueca.

Els plans estan subvencionats per la Generalitat, fons Europeus i l’Ajuntament de Sueca

L’Ajuntament de Sueca ha incorporat a la seua plantilla a un total de 19 nous i noves treballadors/es desocupats/des gràcies a la posada en marxa del Programa AVALEM JOVES EMPUJU 2020 i al Pla ECOVID 2020. La regidora responsable de l’Agència de Desenvolupament Local ADL, Carmen Pérez, ha acudit a la sala d’actes de la Casa de la Cultura junt a l’anterior regidor responsable de l’ADL i regidor de Serveis Municipals, Joan Carles Vázquez, i al regidor de Seguretat Ciutadana, Carlos Ramírez, per a donar la benvinguda a les persones beneficiàries d’estos plans els quals, prèviament, han assistit a un curs de prevenció de riscos laborals i a la signatura dels contractes i lliurament del vestuari específic preventiu contra la Covid-19 facilitat per l’Ajuntament de Sueca.

“Amb este acte, hem volgut presentar els dos plans d’ocupació que posarem en funcionament, subvencionats per la Generalitat, Fons Europeus i l’Ajuntament de Sueca. La nostra finalitat, tant de l’anterior regidor d’ADL com ara meua, una vegada més, és la de crear ocupació per a la ciutadania de Sueca, en este cas amb l’objectiu de reforçar la prevenció contra el virus”, ha explicat la regidora responsable d’ADL, Carmen Pérez.

El Pla ECOVID 2020 compta amb una subvenció de Labora de 138.507,77 euros, més una aportació municipal de 13.763,60 euros. L’objectiu principal d’este Pla són les persones desocupades com a conseqüència de la conjuntura provocada per la pandèmia. En concret, les 15 seleccionades, totes elles majors de 30 anys, tindran un contracte laboral de 6 mesos i exerciran les seues funcions en diferents departaments i àrees del Consistori per a la realització de serveis que estiguen relacionats amb la conjuntura derivada per la Covid-19 i desenvolupar accions específicament dirigides a previndre, contindre, pal·liar o mitigar els seus efectes en l’àmbit de Sueca. De les 15 persones beneficiàries: 7 treballaran com a personal de neteja (una d’elles al Mareny de Barraquetes), en espais públics exteriors, com a instal·lacions esportives, parcs infantils, places municipals o zones enjardinades; 1 persona s’incorporarà com a tècnic/a en operacions de sistemes informàtics, les funcions de la qual seran d’assessorament a la ciutadania i empreses en la utilització de noves tecnologies i aplicacions informàtiques, realització de tallers explicatius i atenció personal sobre el funcionament d’Apps (cita prèvia per a atenció mèdica, gestions amb Labora i altres organismes públics, etc.); i altres 7 persones treballaran conjuntament amb la Policia Local com a auxiliars d’informació, les funcions de les quals seran de col·laboració per al compliment del protocol de prevenció de la Covid-19 en les entrades i eixides d’escoles, esdeveniments esportius i culturals, mercats municipals, etc.

Pel que fa al Programa AVALEM JOVES EMPUJU 2020, destinat a menors de 30 anys, compta amb una subvenció de 55.002,78 euros de Labora i del Fons Social Europeu, i una aportació municipal de 69.000 euros. En este cas, són 4 les persones desocupades beneficiàries, les quals han signat un contracte laboral d’un any de duració. Una d’elles realitzarà les funcions de tècnic d’Informàtica, a fi de reforçar el departament després de produir-se una baixa recentment; i, les altres 3, com a auxiliars administratius/ves, una d’elles a l’Ajuntament del Perelló.

D’altra banda, la regidora responsable d’ADL, Carmen Pérez, ha anunciat també que “ja està pràcticament tancat el Programa d’Ocupació propi de l’Ajuntament de Sueca, que s’iniciarà a molt curt termini, per la qual cosa coincidirà amb estos dos plans que hem presentat hui, i del qual es beneficiaran unes 12 persones, aproximadament, totes elles menors de 30 anys per a equilibrar l’oferta d’ocupació quant a l’edat dels beneficiaris/àries”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí