L’Ajuntament de Sueca es reuneix amb responsables d’EPSAR per a tractar millores que pal·lien els efectes de les pluges torrencials

0
3799
Imatge de la reunió amb l'EPSAR.

Dimas Vázquez: «han de solucionar-se, al més prompte possible, els problemes i danys en els béns de la ciutadania que ocasionen les acumulacions d’aigua»

Representants de l’Ajuntament de Sueca, encapçalats per l’alcalde, Dimas Vázquez, s’han reunit en el consistori amb la gerència i responsables de l’Entitat Pública de Sanejament d’Aigües (EPSAR) dependent de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, amb la finalitat de posar en comú la situació actual en tot el concernent al funcionament de les dues estacions depuradores del municipi.

“Esta trobada ha servit per a realitzar un seguiment del servei que es presta a Sueca i les seues entitats locals menors, així com per a tractar amb especial interés les conseqüències i els problemes que suposen els episodis de pluges torrencials. Així mateix, la reunió ha servit per a posar sobre la taula totes les mesures que es poden dur a la pràctica, i perquè, des de l’Ajuntament, realitzem un control de les actuacions que duu a terme en el nostre municipi esta empresa adjudicatària de la Generalitat”, ha explicat el regidor de Serveis Municipals, Joan Carles Vázquez.

Per la seua part, l’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, ha assenyalat que “s’està treballant braç a braç amb l’empresa que gestiona les depuradores perquè considerem que han de solucionar-se, al més prompte possible, els problemes i danys en els béns de la ciutadania que ocasionen les acumulacions d’aigua que es produeixen en algunes zones del nucli urbà després d’episodis de pluja intensa. A este efecte s’ha convocat la reunió, per a buscar una solució definitiva”. Així mateix, l’alcalde ha explicat que, fa uns mesos, es va dur a terme una neteja completa dels embornals, “molt necessària perquè feia massa temps que no es feia i la quantitat de residus que s’havien acumulat era molt important, evitant així la circulació ràpida de l’aigua que és el que ens interessa perquè puguen donar un servei òptim i puguen engolir tota l’aigua de pluja”.

Davant eixe problema, els representants de l’Ajuntament han exposat a l’empresa diferents solucions, “com l’augment del diàmetre del col·lector o, fins i tot, la construcció d’un altre en paral·lel; o noves connexions que servisquen de sobreeixidors en altres punts, com el Sequial. Així mateix, hem tractat altres temes com ara la zona d’evacuació de la gola de Motilla”, ha assenyalat Joan Carles Vázquez.

En matèria de Medi Ambient, segons ha explicat la regidora responsable, Carmen Pérez, “s’han tractat, entre altres qüestions, les possibles solucions a la gola de Motilla. Encara que les analítiques de l’aigua que realitza la Conselleria indiquen que és apta per al bany, entenem que el seu aspecte no és el més adequat. Per això, des de l’inici de la

legislatura treballem per a buscar una solució; i vam voler tractar este assumpte en la reunió, a fi d’estudiar conjuntament totes les opcions possibles i les possibilitats d’aconseguir una ajuda important a través de fons europeus o estatals”.

Al respecte, l’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, ha assenyalat que l’estiu passat ja es van prendre mesures, instal·lant una sèrie de barreres de filtres sòlids que van demostrar que, lamentablement, alguns comportaments incívics provoquen també que l’estat de l’aigua no siga el que tots desitgem, i que gràcies a eixes barreres es va poder recollir grans quantitats de fem. “Hem parlat amb l’EPSAR, i a nivell autonòmic, a fi de gestionar una solució més definitiva per a eixos abocaments en la nostra costa, perquè puguem tindre una desembocadura el més neta possible. Tot això necessita d’un procés que, almenys, nosaltres ja hem començat. Paral·lelament, enguany volem posar en marxa un mètode nou que, fins i tot, podrà filtrar el color marró de l’aigua per a intentar mitigar esta situació. Continuem treballant i fent gestions per a buscar una solució a esta problemàtica que arrosseguem des de fa moltíssims anys”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí