L’Ajuntament de Sagunt treballa un conveni amb la Universitat de València per fer excavacions amb rigor històric al Castell

0
853
Imatge del Castell de Sagunt.

Esta iniciativa pretén implicar diferents administracions públiques per a aprofundir en el coneixement del monument

L’Ajuntament de Sagunt ha començat a treballar amb la Universitat de València (UV) en l’elaboració d’una proposta de conveni per a desenvolupar una campanya d’excavacions arqueològiques al Castell de Sagunt. Esta iniciativa naix durant la visita del ministre de Cultura, José Manuel Rodríguez Uribes, a Sagunt, el passat 29 d’abril, en la qual es va plantejar la necessitat de dur a terme campanyes d’excavacions arqueològiques que permeteren aprofundir en el coneixement d’este monument.

L’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, acompanyat pel delegat de Patrimoni Cultural i Industrial, Guillermo Sampedro, i la regidora de l’Equip de Govern Ana María Quesada, s’ha reunit este matí a l’Ajuntament amb la catedràtica de la UV, Carmen Aranegui, i amb la directora del Museu Històric de Sagunt, Emilia Hernández, per a començar a treballar en la confecció d’una proposta de conveni.

Darío Moreno ha destacat la importància del treball conjunt entre les diferents administracions: “Ha sigut una primera reunió exploratòria amb la Universitat de València per a veure com podem dur a terme eixe conveni del qual parlava el Ministeri de Cultura. És molt important que entre les diferents administracions públiques, siga el Govern d’Espanya, siga la Generalitat, siga l’Ajuntament de Sagunt o, per descomptat, la Universitat de València, col·laborem entre tots en la preservació del nostre patrimoni”. El primer edil també ha explicat que prèviament caldria fer una tasca d’estudi abans de poder fer les excavacions “i per això volíem començar a plantejar ja reunions de treball amb la Universitat de València per a veure com poder estructurar tot aquest conveni i fer una proposta ja en ferm al Ministeri que ens permeta avançar en aquest aspecte”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here