L’Ajuntament de Sagunt restringeix l’accés als cementeris per evitar contagis de coronavirus


0
1128
Cementeri del port de Sagunt

Els cementeris dels dos nuclis romandran tancats a les visites i només es realitzaran actuacions programades per l’Ajuntament

L’Ajuntament de Sagunt, davant la crisi del coronavirus, ha implementat un protocol en els cementeris municipals per a garantir la seguretat i la salut del personal que desenvolupa la seua activitat en els cementeris dels dos nuclis i de les persones que hi accedisquen. A més, des del consistori es recorda que els dos cementeris romandran tancats a les visites i solament es realitzaran actuacions programades per l’Ajuntament.

Amb el que respecta a les inhumacions i exhumacions, es permetrà l’accés a un número reduït de familiars i de treballadors de la funerària, així com de marbristes exclusivament per a retirar làpides ja instal·lades per a realitzar inhumacions i no per a noves o reposar les retirades; no es podran realitzar actes ni religiosos, com a responsos, ni de qualsevol altra naturalesa; no es permetrà l’accés a floristes; es mantindrà la distància de seguretat de metre i mig mínim entre persones, per eixe motiu es posaran cartells on s’indique; no es donarà la mà, besarà o abraçarà a cap persona; s’extremarà la neteja d’utensilis i eines i es marcarà amb tanques un perímetre de seguretat entre els treballadors i els familiars. Després de cada actuació, les instal·lacions tancaran als 10 minuts de finalitzar el servici.

Este protocol, a més, establix com a mesures de seguretat a seguir si hi haguera una persona morta per COVID-19 la utilització dels equips de protecció individual (EPI) habituals per als casos d’exhumació, com són granota d’un sol ús, guants, ulleres i màscara de protecció, i extremar la distància de seguretat entre familiars. Quant al fèretre no establix cap mesura especial de protecció per no resultar necessari.

En tots els casos contemplats en el protocol, en acabar cada servici el personal es llavarà a consciència les mans. Des de l’Ajuntament es recorda que el virus sobre superfícies pot durar unes hores, però el virus s’inactiva amb 5 de minuts de contacte amb un desinfectant d’ús públic en general, com el lleixiu o amb una solució d’hipoclorit sòdic que continga 1 000 ppm de clor actiu (dilució de 40-50 grams de lleixiu per litre d’aigua preparada recentment).

Els elevadors de fèretres i les eines compartides es desinfectaran, així com tot utensili que el personal dels cementeris utilitze, tant en finalitzar el seu torn o ús com abans de començar.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here