L’Ajuntament de Sagunt repartix 37.800 màscares al xicotet comerç i al sector de l’hostaleria

0
677
Es calcula que un 90% de comerç i un 93% d'establiments hostalers han obtingut les seues màscares, a excepció dels tancats.

La campanya duta a terme des de la delegació de Comerç i Mercats ha repartit màscares a un total de 865 comerços i 193 establiments d’hostaleria de Sagunt

La delegació de Comerç i Mercats de l’Ajuntament de Sagunt ha posat en marxa una campanya basada en el repartiment de màscares tant al xicotet comerç local com al sector de l’hostaleria del municipi.

Concretament, l’empresa encarregada per l’ajuntament de la distribució ha repartit un total de 37.800 màscares a 865 comerços i a 193 establiments hostalers. Després del repartiment a tots els locals, es calcula que un 90% de comerç i un 93% d’establiments hostalers han obtingut les seues màscares, a excepció de 104 negocis en els quals no s’han pogut repartir per romandre tancats.

La regidora de Comerç i Mercats, Gloria Parra, explica que esta campanya de repartiment de material sanitari al comerç i hostaleria local, que ha finalitzat esta setmana, es va gestar en ple estat d’alarma perquè, després de reunions mantingudes amb el Fòrum de l’Hostaleria i amb el Consell Assessor de Comerç, «vam veure necessari que, per part de l’Ajuntament, es dotara de màscares a estos establiments que s’havien vist abocats a tancar pel confinament i així ajudar-los amb les despeses que suposa adquirir material sanitari per a poder garantir les mesures de seguretat una vegada oberts».

Tal com explica Gloria Parra un total de 1.058 establiments han rebut material sanitari i «ha sigut possible reunir totes estes màscares gràcies al treball i cooperació entre el departament d’Alcaldia, el de Comerç i Mercats i el Fòrum de l’Hostaleria». La regidora també ha recordat a la ciutadania la importància de donar suport al comerç i hostaleria local i de fer-ho complint amb les mesures de seguretat, com són la distància social, l’ús de màscares i la rentada de mans. «Volíem aportar el nostre gra d’arena facilitant que, tant comerços com bars i restaurants de la ciutat, puguen garantir les mesures de seguretat i alhora promoure l’ús de les màscares», conclou Parra.

D’altra banda, l’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha declarat que este repartiment de màscares pretén ser un gest de suport al comerç i al sector de l’hostaleria local, ja que «per a nosaltres és súper important i essencial tindre un comerç viu i això requerix que, especialment en esta situació, els donem suport. Este repartiment s’emmarca en una estratègia global de suport al comerç i a l’hostaleria. Estem tenint moltes reunions, escoltant tota mena de propostes i intentant adaptar les actuacions de l’Ajuntament per a donar resposta a les necessitats dels nostres comerciants. I en eixa línia, este repartiment de màscares busca ser una xicoteta ajuda que, a més, emfatitze eixe missatge que per a nosaltres és tan important com és l’ús de la màscara».

Quant a la situació de la ciutat respecte als contagis per covid-19, l’alcalde ha comentat que «estem en una bona posició ara mateix enfront del virus, no estem tenint rebrots, però només mantindrem eixa situació si integrem el concepte de ‘seguretat’ en el nostre dia a dia. I, per a això, l’ús de màscares i el compliment de les mesures de seguretat és fonamental».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here