L’Ajuntament de Sagunt repartirà 90.000 mascaretes a domicili per combatre el coronavirus

0
1354
Quico Fernández i Darío Moreno, durant la roda de premsa

El govern local també anuncia que s’ajorna el pagament en període voluntari de la taxa de guals al 3 de juny

L’Ajuntament de Sagunt repartirà 90.000 mascaretes a domicili per correu i ajorna el pagament en període voluntari de la taxa de guals al 3 de juny. Així ho ha informat l’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, a més de l’evolució de mesures extraordinàries com el servici d’atenció a persones majors.

Moreno ha obert la roda de premsa anunciant el lliurament de 90.000 mascaretes en totes les bústies de les primeres residències, basant-se en les dades del Padró municipal. Aquest divendres s’han rebut i s’està procedint al procés d’empaquetat i serà a partir del dimarts quan es distribuïsquen. «És una mesura que reforça les decisions d’altres administracions i que complementa les actuacions dels governs central i autonòmic», ha assegurat el primer edil, a més de destacar que es tracta «d’una decisió de l’Equip de Govern per a garantir que la ciutadania dispose d’estos mitjans com a mesura d’igualtat, gràcies a l’esforç i a la gestió veloç del Departament de Riscos Laborals». Malgrat esta acció que l’alcalde considera «un pas endavant», ha recordat que la gent «ha de quedar-se a casa, reduint al màxim les eixides del domicili, excepte en situacions excepcionals i justificades».

Taxes

En matèria fiscal, Moreno ha informat de l’ajornament del pagament en període voluntari de la taxa de guals al 3 de juny de 2020. «Estes mesures aporten un baló d’oxigen perquè el xicotet comerç puga recompondre’s», ha assegurat. També ha informat del pagament del segon trimestre del Mercat exterior, que s’amplia al 27 de maig i comprén fins al 27 de juny i ja s’està retornant la part proporcional no gaudida del primer trimestre. A més, s’amplia el termini del període voluntari de la taxa del Mercat interior, ara serà del 27 d’abril fins al 27 de juliol. D’altra banda, ha recordat l’ampliació del pagament de l’IBI urbà fins al 31 de juliol, de l’Impost de Vehicles de Transmissió Mecànica fins al 31 de juliol i de la Taxa de Recollida de Fems fins al 20 de maig. Moreno ha fet una crida a totes les persones que puguen pagar els impostos, «que ho facen ja, en la mesura que siga possible, la ciutadania ha de continuar contribuint als fons municipals per a poder prestar amb normalitat els servicis imprescindibles».

Serveis

D’altra banda, l’alcalde ha assegurat que el servei de telefonades a persones majors està tenint «una resposta positiva», ja que s’han realitzat més de 12.000 telefonades i «s’estan cobrint necessitats que no estaven sent cobertes». En este sentit, ha explicat el protocol d’actuació per a evitar possibles fraus o males actuacions de persones que es facen passar per voluntaris, ja que este servici municipal mai sol·licita informació personal ni financera, «només saber com estan i oferir-los els recursos per a satisfer necessitats com fer la compra, medicaments o atenció psicològica». A més, ha destacat la labor que està realitzant el grup de voluntariat, els qui estan prestant ajuda «en més de 150 domicilis».

Quant al contingut online que oferixen els diferents departaments municipals, Moreno ha destacat «les múltiples iniciatives que traslladen missatges d’ànim i fan els dies més suportables, sobretot als més xicotets». Com a novetats, el Departament de Turisme oferex descobrir Sagunt a través de tours virtuals dels 7 principals monuments del municipi; el Departament de Joventut i Infància oferix la iniciativa ‘Primavera amb tu’ per a donar ànims a la gent gran que està en residències amb vídeos de 20 segons fets per la infància o textos fets per la joventut, enviant-los a joventut@aytosagunto.es, i, a més, fer una mona de pasqua seguint les instruccions en el Facebook de Menuda Agenda i enviant els resultats a consejodelainfanciasagunto@gmail.com.

D’altra banda el Departament d’Educació, després de l’experiència de les milotxes, proposa acolorir ous de pasqua i enviar fotos i vídeos a educacio@aytosagunto.es; i Esports posa en marxa la iniciativa ‘El gimnàs a casa’, en la qual et podràs gravar durant 20 segons i enviar-lo a actividadfisica@aytosagunto,es fins al 21 d’abril a les 22.00 hores.

El regidor de l’Equip de Govern, Quico Fernández, també ha estat present en la roda de premsa i ha agraït «tots els treballadors de l’Ajuntament, de la SAG, com a les persones que estan treballant perquè tot això siga possible la seua dedicació, generositat i professionalitat, ja que són molt importants». D’altra banda, Fernández ha assegurat que es continua treballant en el document per a les ajudes als autònoms i a les xicotetes empreses, a més del pla d’ocupació i les ajudes a persones més desfavorides, ja que «no oblidem que hi ha un sector de la població que necessita una ajuda suplementària d’una manera molt especial». Fernández ha apel·lat a la població que continue cooperant i treballant, perquè «cada dia estem més prop de trobar una solució definitiva, una solució que siga per a tots, perquè ningú es quede al marge».

Finalment, Moreno ha destacat que continuen treballant «per a facilitar tots els servicis i tota la seguretat que ens trasllada la ciutadania. Estem tenint dades esperançadores, però cal seguir amb el compromís i la disciplina social, ja que qualsevol acte que s’isca de la mateixa ens farà retrocedir. Hem de seguir amb l’esforç col·lectiu».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here