L’Ajuntament de Sagunt reparteix els quasi 5 milions de superàvit de 2018 entre diferents plans d’ocupació i inversions

0
601
Imatge del ple municipal

Entrte les diferents partides es destinaran 200.000 € per a la contractació de jóvens durant un any

L’Equip de Govern de Sagunt ha presentat este dilluns, 20 de maig, al Ple Extraordinari un expedient de modificació de crèdit per a destinar part del superàvit de 2018 que ascendix a 4’9 milions d’euros, a un nou pla d’ocupació, inversions pendents, pagament de factures i als programes d’ocupació juvenil EMPUJU i EMCUJU. La modificació ha sigut aprovada per Compromís, EU, el grup de no adscrits, ADN Morvedre, Iniciativa Porteña i PSPV, amb l’abstenció del PP i Ciutadans.

Des del govern municipal s’ha destacat especialment la inversió per als plans d’ocupació. El regidor d’Hisenda, Enric Ariño, ha explicat que s’ha generat una partida dels diners de lliure disposició per al programa d’ajudes a la contractació en entitats locals de persones jóvens, de 16 a 30 anys, qualificades (EMCUJU) i no qualificades (EMPUJU) inscrites en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil.

L’alcalde de Sagunt, Quico Fernández, ha manifestat que en el ple de hui s’ha aprovat «amb el crèdit extraordinari un suplement de 200.000 euros que posarà l’Ajuntament per a completar els programes de EMPUJU i EMCUJU, que ja hem desenvolupat en estos anys anteriors, i que té com a finalitat cobrir la diferència entre el que paga l’administració i el que paga l’Ajuntament a 50 o 60 joves que no tenen treball, alguns estan qualificats i uns altres no. Estos jóvens, tenen l’oportunitat d’aprendre a treballar en l’administració i, evidentment, per a l’Ajuntament és una oportunitat de reforçar els seus servicis”.

“Els jóvens han d’estar atents i inscrits en les llistes de l’atur i en Garantia Juvenil, perquè si no és així després no tindran esta oportunitat. Estes polítiques actives d’ocupació són imprescindibles per a impulsar la plena ocupabilitat dels joves de cara al futur”, ha indicat Fernández.

Esta iniciativa es du a terme gràcies a una subvenció per part de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball i una aportació municipal. En concret, l’ajuntament aportarà per a estes contractacions 200.000 euros.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí