L’Ajuntament de Sagunt reobri instal·lacions esportives a l’aire lliure

0
660
L'alcalde ha comparegut en roda de premsa amb diversos responsables municipals de Sagunt

Dins de les mesures de desescalada del confinament pel coronavirus s’han presentat els campus esportius i la Escola d’Estiu

L’Ajuntament de Sagunt ha anunciat la reobertura al públic d’algunes instal·lacions esportives dins la recuperació de la nova normalitat en el desconfinament. L’alcalde Darío Moreno ha comparegut per a explicar noves mesures sobre la desescalada en el municipi, al costat dels delegats d’Esports, Joventut i Urbanisme, així a més de les instal·lacions esportives a l’aire lliure s’ha anunciat la reobertura al públic del Casal Jove o la presentació dels campus esportius i l’Escola d’Estiu, així com accions de Serveis Socials que afecten persones en risc d’exclusió social o vulnerables.

El dia 25 de maig reobriran al públic les pistes municipals d’atletisme i de tenis del Poliesportiu Municipal (internuclis) que estaran disponibles de dilluns a divendres i es requerirà cita prèvia en el telèfon 96.265.58.79. A més, la Regidoria d’Esports ha establit un protocol de seguretat i higiene seguint la normativa existent tant per a usuaris i usuàries com per al personal que gestiona les instal·lacions. En el cas de les pistes d’atletisme es podran utilitzar de manera individual i per persones federades i en el cas de les pistes de tenis, podran jugar un màxim de dues persones.

L’alcalde també ha presentat els campus esportius i l’Escola d’Estiu que previsiblement es posaran en marxa del 22 de juny al 31 de juliol seguint les instruccions i recomanacions de les autoritats sanitàries. Del 25 maig al 10 de juny serà el període de matriculació. «Enteníem que era important continuar apostant per estes iniciatives per a, en primer lloc, continuar facilitant eixa volta a la normalitat i, en segon lloc, perquè cal no oblidar que estos programes tenen efectes molt importants en la conciliació familiar i d’ací la importància de seguir avant encara que siga amb un protocol estricte», ha explicat l’alcalde.

Per a evitar aglomeracions s’ampliarà el nombre de seus, es reduirà l’oferta de places i no es realitzarà el servei de menjador ni activitats que impliquen desplaçaments de les seus. A més, se sol·licitarà a Serveis Socials l’estimació de places per a poder gestionar l’oferta que es dóna a la ciutadania. Respecte als campus esportius serà per a xiquets i xiquetes de 3 a 12 anys i hi haurà un total de 17 grups distribuïts entre el Poliesportiu Municipal, el pavelló René Marigil i el pavelló José Veral.

D’altra banda, el departament de Serveis Socials treballa al costat del sector agrícola per a posar en contacte a persones en situació d’exclusió social amb empreses que necessiten personal per a treballar en el camp. Per este motiu, l’alcalde ha fet una crida a totes aquelles persones que sàpien de gent en esta situació perquè el comuniquen al departament de Serveis Socials i ha explicat que des de Promoció Econòmica també es treballarà en esta línia.

A més, l’alcalde també ha explicat que des del departament de Serveis Socials estan treballant en col·laboració amb el servici públic Labora realitzant gestions puntuals per a eixa població vulnerable que no li és fàcil accedir al servei. En este sentit, el primer edil ha agraït el treball que este departament ha realitzat durant tota esta crisi. «La càrrega de treball extra que han assumit durant estos mesos l’han gestionada amb eixa alta dosi de responsabilitat que els caracteritza i que és especialment important en situacions de crisis com la que estem vivint», ha manifestat l’alcalde.

Respecte a les primeres dades de les recents mostres d’aigua residual que està realitzant Global Omnium, matriu d’Aigües de València que és l’empresa que té el 49% d’Aigües de Sagunt al costat de l’Ajuntament que té el 51%, en el municipi han vist com s’ha reduït la presència del virus i només queden restes en el clavegueram de zones pròximes a l’Hospital de Sagunt. «Amb estes mostres d’aigua residual podrem detectar un repunt del virus molt abans que les persones s’infecten i així garantir que puguem respondre d’una forma més ràpida davant un possible rebrot, la qual cosa implica que en una ciutat turística com la nostra és important, així és que continuarem amb estes anàlisis i continuarem informant dels resultats», ha detallat l’alcalde.

Pel que respecta als dubtes suscitats per la ciutadania sobre la reobertura de les platges, el primer edil ha anomenat a la tranquil·litat, ja que s’està treballant des de les delegacions de Platges i de Turisme per a trobar la fórmula adequada per a poder gaudir d’este recurs natural, «però no volem precipitar-nos amb cap iniciativa, per això estem en contacte amb la Generalitat i amb el Ministeri per a, en primer lloc, tindre clars els protocols a exigir des de les dues administracions i, en segon lloc, definir la proposta de valor afegit que el nostre municipi farà més enllà d’eixos protocols, per la qual cosa estem treballant en una proposta sòlida, en la qual també participaran altres partits, per a aconseguir un model a seguir per a tot l’estiu».

Quant a la informació sobre el que s’està duent a terme des de l’Ajuntament per a combatre la crisi per coronavirus, l’alcalde ha explicat que des de la delegació de Transparència s’ha habilitat un apartat en la web municipal on es detallen totes les accions que s’han desenvolupat durant estos mesos.

Sobre el Pla Especial d’Ajudes a Pimes i Persones Autònomes, l’alcalde ha assegurat que la setmana pròxima es publicarà en el BOP i quan es puga començar a sol·licitar es comunicarà des de l’Ajuntament.

En un altre ordre de coses, el primer edil ha explicat que, amb motiu del Dia Internacional de la Diversitat Biològica que se celebra hui, alguns centres educatius del municipi estan realitzant activitats en xarxes socials. «Som una ciutat amb una gran varietat de recursos i diversitat de paratges així és que volem llançar un missatge perquè entre tots i totes continuem cuidant els nostres recursos naturals», ha declarat l’alcalde.

Finalment respecte a Policia Local, l’alcalde ha manifestat que després de la labor de conscienciació que s’està fent, s’ha vist un descens en el nombre de denúncies i en els últims quatre dies s’han interposat 26. Ha recordat que les normes horàries de la Fase 0 continuen per a la pràctica de l’esport i els passejos, però en esta nova fase el trasllat a un lloc determinat com per exemple per a visites a familiars o amistats no té horari.

El regidor delegat d’Urbanisme, Quico Fernández, ha recordat a la ciutadania que estiga pendent de les xarxes socials i els llocs web oficials respecte al final del curs acadèmic i de cara a l’inici del nou curs. També ha recordat la celebració de la Fira de l’Art Virtual de la Universitat Popular així com de la matriculació dels nous cursos.

També ha recordat que durant este període de confinament des del Gabinet de Promoció del Valencià s’ha dut a terme amb èxit un programa de voluntariat en el qual persones interessades a aprendre la llengua s’han posat en contacte amb altres persones de manera telemàtica per a aprendre valencià i ha animat a totes aquelles persones interessades a apuntar-se a este programa. D’altra banda, ha declarat la seua satisfacció, en primer lloc, perquè durant este temps hi ha hagut empreses interessades a invertir a la ciutat per a reactivar l’economia i, en segon lloc, perquè la gent ha tornat a comprar i, en este sentit, ha fet una crida per a reactivar el comerç local per a recuperar l’economia del nostre municipi al més prompte possible.

Per part seua, el regidor de l’Equip de Govern, Guillermo Sampedro, ha manifestat que d’igual manera que este dilluns es van obrir les instal·lacions culturals, dilluns que ve es farà el mateix amb les esportives, així com amb el Casal Jove que obrirà la sala d’estudis, d’exposicions i la ciberteca.

D’altra banda ha fet una crida a la responsabilitat de la ciutadania i ha recordat que encara que estiguem en Fase 1 la crisi encara no ha acabat. Ha recalcat l’ús obligatori de les màscares, ja que encara hi ha gent que no les porta i això és una greu irresponsabilitat i ara, també, motiu de sanció econòmica i també amb l’assumpte de les terrasses, ja que és important que es complisquen les distàncies de seguretat.

També el regidor de l’Equip de Govern, Javier Raro ha intervingut per a manifestar l’actitud exemplar de la gran majoria de la ciutadania que ha sigut molt cívica i especialment la gent del món de l’esport que s’han vist molt perjudicats. Ha declarat que hem de ser responsables i anar pas a pas per a no haver de tornar arrere. A més, ha tingut paraules d’agraïment per als departaments de Contractació, Mobilitat Urbana i Esports, ja que segons el regidor s’han bolcat durant estos mesos per a continuar treballant dia a dia durant la crisi. Finalment ha recordat que durant este cap de setmana, i com a experiència pilot, l’avinguda 9 d’Octubre serà per als vianants des de les 17 hores de hui fins a les 23.59 del diumenge.​

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here