L’Ajuntament de Sagunt redueix de 12 a 5 mesos els terminis d’emissió de llicències d’obra en el que es porta de confinament

0
646
Imatge d'apartaments de primera línia del port de Sagunt

El departament de Disciplina Urbanística ha gestionat 588 informes i ha resolt 547 expedients

​Des de la declaració de l’Estat d’Alarma, la gran majoria de departaments de l’Ajuntament de Sagunt es troben en manera de teletreball, per la qual cosa el funcionariat fa les seues tasques des del confinament. En este sentit, concretament el departament municipal de Disciplina Urbanística ha emés un informe en el qual detalla que durant el primer mes i mig de confinament, un total de 27 dies laborables, ha emés un total de 588 informes, dels quals 472 són de disciplina urbanística i 116 relacionats amb llicències del departament d’Activitats, i ha resolt un total de 547 expedients. La diferència entre el número d’informes i d’expedients es deu al fet que en alguns expedients s’ha hagut d’emetre més d’un informe.

Quant a llicències d’obra major, habitatge i activitats, s’han reduït els terminis d’emissió d’informes de 12 a 5 mesos, ja que a data 17 de març de 2020 s’estaven informant llicències d’obres d’habitatges sol·licitades al març de 2019 i a data de 28 d’abril de 2020 s’estan informant llicències de desembre de 2019. L’objectiu del departament és poder arribar a emetre’ls en un termini màxim d’un mes.

Pel que respecta a les declaracions responsables d’obra, a mitjan febrer hi havia 470 expedients pendents d’informe amb registre d’entrada d’abans de maig de 2019 i ja s’han resolt 348, passant de 9 mesos de retard a menys de 3, aproximadament 2 mesos.

Totes les compatibilitats urbanístiques estan informades i al dia, i quant a expedients d’Activitats s’estan informant expedients de desembre, a fi de continuar reduint els terminis i poder emetre en un termini màxim d’un mes.

El regidor d’Urbanisme, Quico Fernández, ha declarat que malgrat les restriccions i limitacions de l’estat d’alarma «este Ajuntament ha continuat treballant a ple rendiment, i en el cas de la delegació d’Urbanisme, de la qual soc responsable, els resultats de l’informe del teletreball són espectaculars ja que resoldre la quantitat d’expedients pendents suposava un gran repte per al funcionariat». En este sentit, el delegat ha manifestat que durant el confinament «estem aprofitant per a posar-nos al dia, ja que la nova llei de transparència i de l’administració electrònica havia suposat problemes reals per a ser diligents a l’hora d’adjudicar llicències, i és per això que estos mesos estan servint d’aprenentatge a molts nivells i crec que hem d’aprofitar esta oportunitat per a canviar la manera de procedir en molts casos i de donar una resposta més àgil als nostres ciutadans que a vegades es queixen dels retards en els procediments administratius», fet pel qual els ha demanat disculpes.

Fernández ha confessat que encara queden tasques molt importants pendents i és per això que ha agraït la gran faena que estan desenvolupant els treballadors i treballadores del departament d’Urbanisme ja que han sabut aprofitar molt bé el temps.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here