L’Ajuntament de Sagunt recopila continguts culturals perquè els veïns els puguen tindre ‘online’ durant el confinament

0
323
Ajuntament de Sagunt

Els continguts són accessibles des del portal web de l’Ajuntament de Sagunt i es renovaran periòdicament amb l’objectiu d’oferir una àmplia i variada programació

El departament de Cultura de l’Ajuntament de Sagunt oferix a la ciutadania una recopilació d’activitats culturals que es podran disfrutar de manera online, mentre que estiga declarat l’estat d’alarma i per tant el confinament de la població. Concretament, els continguts estan disponibles en la secció ‘Oferta Cultural Online’ del portal web de l’ajuntament (www.sagunt.es) i es renovaran periòdicament amb l’objectiu d’oferir una àmplia i variada programació de teatre, música, cinema, exposicions, literatura, art i museus.

Teatre

D’esta forma, la delegació porta la cultura fins als domicilis a través d’internet. En teatre, l’oferta cultural local és molt àmplia, obres com Nosotros no nos mataremos con pistolas, de Wichita Co y Tabula Rasa; A España no la va a conocer ni la madre que la parió, de Wichita Co y La Passió en viu, de l’associació Passió per Sagunt, són les obres teatrals que oferix Cultura durant estos dies. També, el departament ha inclòs un enllaç amb la teatroteca del Ministeri de Cultura, on les persones interessades tenen disponibles més de 1.500 obres de teatre, circ i dansa.

Música

Els ciutadans també podran disfrutar de la música en esta plataforma. Algunes de les actuacions musicals que inclou la programació són Quarantena Fest, festival de música en streaming en temps difícils; My Opera Player i la completa programació de Sagunt in Excelsis 2020: Cor de Cambra Adlibitum, Kyrie, Officium Defunctorum, Tomás Luis de Victoria; Música Ficta/ Raúl Mallavibarrena, Hispanaium Rex i Versa est in luctum, Tomás Luis de Victoria (del Requiem 1605).

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  L'ocupació hotelera frega el ple absolut a Sagunt durant el pont de maig

Cinema

En matèria de cinema, Cultura ha organitzat un cicle dedicat a Alfred Hitchcock, en el qual es reuneixen cinc de les millors pel·lícules d’este director i productor britànic. Les pel·lícules disponibles en la plataforma online són 39 escalones; Recuerda; Rebeca, La sombra de una duda y Alarma en el expreso. A més, esta iniciativa de cultura a casa, també ha enllaçat continguts de RTVE, perquè els espectadors puguen gaudir del cinema espanyol.

Exposicions

En esta secció José Antonio Fontal Álvarez exposa les seues obres fotogràfiques que mostren la diversitat d’instants que transcorren en la vida quotidiana i oferix un recorregut visual de les instantànies que descriuen la bellesa quotidiana a través d’una visió artística. Amb este projecte, el creador i artista vol agrair al públic el seu acolliment durant estos anys, no fallant-los en estos moments tan durs.

Literatura

Pel que fa a l’expressió escrita, són diversos els enllaços a les diferents biblioteques on les persones podran disfrutar de lectures i consultes. La Biblioteca de Catalunya; la Biblioteca Digital Hispànica; Project Gutenberg; Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes i Google Books són els canals per a endinsar-se en el món de lectura.

Art i Museus

La delegació de Cultura també ha posat a la disposició de la població en esta secció diferents visites virtuals a galeries i museus com Le Gallerie Degli Uffizi, el Museu Nacional del Prado i l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM), on concretament es podran veure exposicions dedicades a Orientalismes, Miquel Navarro, Julio González, Temps convulsos, la Contracultura valenciana i Ignacio Pinazo.

Diversos

Finalment, en la secció de Diversos les persones podran fer ús de programació de ‘La casa encendida”, que inclou en els seus continguts de música de Spotify, conferències en canal de Youtube, material pedagògic o un club de lectura en Facebook, entre altres propostes que es desenvolupen en este espai cultural. D’altra banda, en esta secció també es redirigix cap al lloc web d’Amnistia Internacional, que ha posat en marxa activitats per a realitzar o veure amb xiquets i xiquetes i adolescents. Algunes de les activitats són contes i jocs de taula, entre altres.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Ximo Puig anuncia que la Generalitat posarà en marxa en solitari Parc Sagunt II si el govern no col·labora

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here