L’Ajuntament de Sagunt presenta les activitats programades per a la Nit de Sant Joan

0
9321
Imatge d'un castell de focs disparat a Sagunt en la nit de Sant Joan.

Entre les activitats programades, hi haurà una batucada, a càrrec del grup local Green Gos; un correfocs, a càrrec de la Diabòlica de Morvedre; un castell de focs artificials i, per últim, un concert de l’orquestra Eufòria, del grup Montecarlo

L’Ajuntament de Sagunt, a través del seu departament de Festes i Cultura Popular, ha presentat este matí la programació dels actes preparats per a la festivitat de la Nit de Sant Joan 2022 en col·laboració amb les àrees de Platges, la SAG i de Policia Local.

La màgica Nit de Sant Joan comptarà en primera instància amb una batucada, a càrrec del grup local Green Gos; després hi haurà un correfocs a càrrec de la Diabòlica de Morvedre, a les 23 hores; seguidament, hi haurà un castell de focs artificials que se durà a terme des de la part alta del Pantalà, que queda dins de les dependències de l’Autoritat Portuaria. En eixe sentit, la regidora de Festes i Cultura Popular, Asun Moll, ha agraït a l’Autoritat Portuària per la «seua predisposició a cedir-nos l’espai. Pensem que és un lloc molt emblemàtic i molt bonic i es veurà des de tota la badia del Port de Sagunt perfectament el castell. És tracta d’un castell innovador, un poc més gran que els altres anys». I, per últim, hi haurà un concert de l’orquestra Eufòria, del grup Montecarlo, que estarà ubicada a l’inici de la part sud del passeig marítim fins a les 4 de la matinada.

Per la seua banda, l’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha destacat que es tracta «d’una Nit de Sant Joan que fa olor de recuperació. Veníem d’un temps en què no havíem pogut gaudir-la al màxim i precisament per això esta torna a ser una Nit de Sant Joan especial per a tots i totes».

«Sabeu que malauradament la guerra continua en marxa, pensàvem que seria més curta, açò s’està allargant moltíssim», afirma la regidora. D’eixa manera, a partir de les 22 hores, l’Ajuntament de Sagunt amb la col·laboració de l’Associació Help Ucrania, muntaran una paradeta on es recolliran aliments no peribles, medicaments i altres materials i que la ciutadania podrà dur al punt de recollida ubicat junt a l’escenari de l’orquestra durant la nit. Per això, tant des de l’Ajuntament com des de l’Associació Help Ucrania demanen la col·laboració de tota la ciutadania.

L’alcalde ha explicat que enguany la invasió russa contra Ucraïna «ha commogut» tot el país, per això ha recordat que des de l’Ajuntament de Sagunt i diferents institucions s’ha mostrat tot el suport mitjançant diverses iniciatives així com amb la recepció «de famílies que necessitaven un lloc on poder quedar-se, un recer, una llar» i l’han trobat ací al municipi.

«El conflicte seguix i l’ajuda continua sent necessària. Per això és una magnífica idea del departament de Festes i Cultura Popular, conjuntament amb l’associació Help Ucrania, incorporar este aspecte solidari també a una festivitat, alguna cosa que també replicarem en futures ocasions», ha afegit Moreno.

Pel que fa al departament de Policia Local, estaran operatives cinc patrulles de seguretat ciutadana i dos patrulles de quads per a assegurar que «existix una situació idònia tant en la part de carrers i pel passeig marítim com dins de la pròpia platja», segons ha manifestat l’alcalde.

Des del departament de Platges i de la SAG, encapçalat pel regidor Roberto Rovira, el dia 23 es procedirà a fer una recollida d’escombraries, la neteja de papereres i el repartiment de bosses de fem als socorristes i als usuaris i usuàries de les platges, tant del Port de Sagunt com d’Almardà i Corinto. Pel que fa al dia 24, de les 5 de la matinada a les 12 del matí, es realitzarà la recollida del fem del passeig, així com també la neteja de papereres. Segons comenta el regidor, s’utilitzarà una «una pala frontal, dos retros mixtes i un tractor per a la neteja. A més, de furgonetes, una agranadora per al passeig, tres moto-carros per a les papereres de la platja, del passeig i de l’avinguda del Mediterrani, una plata frontal, un tractor i un remolc per al fem, un quad de suport i 24 persones, aproximadament».

De 22 h a 4 hores es comptarà amb un coordinador i quatre socorristes per a la platja del Port de Sagunt, juntament amb l’ambulància assistida amb metge i conductor que se suma a l’altra prevista pel departament de Festes i Cultura Popular. També, un coordinador i tres socorristes per a les platges d’Almardà i Corinto juntament amb l’ambulància assistida amb metge i conductor.

Roberto Rovira ha demanat «responsabilitat a veïns, veïnes i visitants i precaució en el bany perquè per la nit és molt complicat fer un rescat, de ser necessari». També, ha recordat que està absolutament prohibit l’accés a les dunes, estiguen o no acordonades, «la Policia Local i el servici de Salvament estarà molt atent de cuidar d’estos espais naturals que estan protegits». A més, també ha demanat «responsabilitat amb el fem i tot tipus de residus. Per a facilitar a la ciutadania la tasca de neteja tindrem bosses gratuïtes en les postes de socorrisme del Port i Almardà. També farem repartiment de bosses en col·laboració amb Policia Local i moltíssim compte amb materials com el vidre».

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí