L’Ajuntament de Sagunt presenta el Programa de Festes 2019

0
476
L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha presentat la programació

La programació d’enguany inclou activitats i actes festius per a totes les edats

Este dissabte, a les 13 h, començaran les festes de Sagunt amb el Tro d’Avís i la Xopà des del balcó de l’Ajuntament. Fins al dia 31 de juliol saguntins i visitants podran gaudir d’una diversa oferta d’activitats i actes festius que inclouran espectacles musicals, campionats esportius, activitats infantils i els tradicionals actes taurins.

Aquest dimarts 16 de juliol, va tindre lloc la roda de premsa en la qual es va presentar la programació de les festes patronals de Sagunt. A l’acte van acudir l’alcalde, Darío Moreno; la regidora de Festes, Asun Moll; i el president de la Federació de Penyes de Sagunt, Ricardo Melià.

Asun Moll, regidora de Festes, ha agraït l’esforç de Ricardo Melià i ha declarat que “des del departament de Festes es fa el treball de col·laborar tant a Sagunt com al Port, ajudant perquè el programa es porte avant”

La regidora, a més, ha demanat que es respecten els carrers de Sagunt respecte a la neteja durant les festes. “Jo només vull dir que siguem cívics, que sapiem demostrar el que és Sagunt, que hem sigut i continuem sent Capital Cultural i que gaudim de l’estiu i de les festes”.

Darío Moreno, per la seua banda, ha declarat que encara queda molt de recorregut i que aprecia que la gent valore l’esforç que hi ha darrere de la preparació. “No es tracta només de donar un aplaudiment ací, sinó que tots pensem en el dia de demà. Amb la nostra actitud el que estem fent és ajudar a la Comissió, perquè les festes isquen tan bé com siga possible. ”

Així, l’alcalde ha donat l’enhorabona pel programa de festes, que “és un programa que combina actes per a xiquets, jóvens i majors. També combina tradició i innovació.” I ho ha descrit com “un exemple a seguir tant per a altres festes, com per a altres pobles.”

Ricardo Melià, finalment, ha declarat que “les penyes de Sagunt porten cinc anys de creixement i de treball dur. Nosaltres el que sempre volem sol·licitar a la Corporació Municipal i a tot l’Ajuntament en general és el seu suport.” Melià també ha afirmat que l’emoció de la presentació ve després d’haver invertit molt d’esforç: “Fa una setmana que no apareixem per la nostra casa i estem esgotats abans de començar.”

El president ha informat que, “a pesar que s’intenta agradar a tothom amb la programació, és molt difícil. En definitiva tenim el suport de les penyes, malgrat les nostres baralles internes en les reunions, tots volem millorar les nostres festes patronals.”

Les activitats festives van començar el passat cap de setmana amb el Campionat Penyes de Futbol Sala i els seus tornejos 24 h en els pavellons René Marigil i a la Casa de la Joventut.

La plaça Cronista Chabret, un any més, serà escenari de diferents espectacles musicals, de dansa i comèdia. També acollirà les tradicionals olles, el sopar germanor i el concurs de paelles.

D’altra banda, en el recinte firal (que s’inaugurarà este dijous a les 20 hores) situat en l’avinguda Alcalde Blasco, enfront del CEIP Villar Palasí i l’IES Jaume I tindran lloc, des del 21 fins al 27 de juliol, les exhibicions taurines. Enguany la federació compta amb noves ramaderies i iniciatives com la incorporació de la ramaderia de Ramon Benet o el encierro de vaques enfundades.

En el mateix recinte tindran lloc les diverses actuacions musicals destinades a la joventut com el Macro festival Nova Ona, el festival Remember Sagunt, la discoteca-camió Super-Truck i el festival Sagunt Summer Festival.

Per als més xicotets es realitzaran diferents activitats tals com encierros infantils, jocs amb inflables aquàtics, berenars, cavalcada de disfresses, una rampa aquàtica, etc.
La programació inclou també activitats d’una altra índole tals com cercaviles de dansa, tornejos de petanca i de jocs de taula, activitats orientades als majors i el tradicional castell de focs artificials de fi de festes.

Els patrocinadors i col·laboradors que han fet possible la realització de tots estos actes, a més del propi Ajuntament de Sagunt, han sigut el centre comercial L’Epicentre, l’acadèmia d’anglés Ispeack English Sagunt, el concessionari Ford Austrasa Sagunt, la Taverna “La Serp”, Kids&Us Port de Sagunt, Dacsa, Carrefour, Pavasal i McDonald’s Sagunt.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here