L’Ajuntament de Sagunt presenta el nou autobús híbrid que circularà entre els dos nuclis urbans

0
993
Imatge del bus híbrid que donarà servei a Sagunt

El nou vehicle més sostenible mediambientalment circularà a partir d’este dimecres 27 de febrero

La línia 102 d’autobusos entre el centre històric i el Port de Sagunt inaugurarà este dimecres, 27 de febrer, un nou vehicle híbrid. Amb este autobús, que pertany a l’empresa AVSA (adjudicatària del servei públic de transport a Sagunt), es reduirà el consum un 18%, així com descendirà l’impacte acústic, per la qual cosa és més mediambientalment sostenible. La inversió que s’ha fet per a l’adquisició d’este vehicle ha sigut de prop de 400.000 euros, el 15% dels quals prové d’una subvenció de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE).

A més, el vehicle té altres prestacions que el fan més òptim per a la ciutadania com les places reservades a persones amb mobilitat reduïda, rampes d’accessibilitat tant elèctrica com manual, seients per a invidents i diversos USB que donen l’autonomia tecnològica cada vegada més reclamada pels usuaris.

Amb el que respecta a la seguretat i tot el relacionat amb el conductor, l’autobús disposa d’un detector de fatigues perquè no puga adormir-se al volant de manera que vibra el seient quan detecta que això està passant. També porta instal·lat un alcoholímetre i un control molt més exhaustiu perquè es garantisca la seguretat del conductor i els viatgers.

Segons la regidora de Mobilitat Urbana, Roser Maestro, l’adquisició d’este nou autobús híbrid “i pràcticament silenciós, és una reivindicació històrica”. Ha manifestat que la compra d’este vehicle “suposa un gran avanç pel què respecta a la mobilitat sostenible i sobretot amb el foment del transport públic”. Esta és, segons Maestro, “una aposta fonamental que fem per la mobilitat sostenible i entenem que és alguna cosa en el que hem de continuar insistint i invertint tant per l’accessibilitat com per la mobilitat i autonomia dels viatgers i viatgeres”.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Un autobús llançadora unirà València amb el parc empresarial d'Almussafes i pot beneficiar fins 20.000 treballadors

Per a l’alcalde de Sagunt, Quico Fernández, l’adquisició d’este autobús és una aposta “per afavorir la mobilitat i accessibilitat a Sagunt, amb un vehicle que augmenta la capacitat, ja que les xifres de viatgers augmenten dia a dia” i ha informat que més de mig milió d’usuaris de mitjana usen el transport públic a la ciutat. A més, amb este nou autobús, diu Fernández, es reduirà de manera significativa la contaminació acústica i atmosfèrica. Per al primer edil tindre en una ciutat com Sagunt un vehicle que incorpora tecnologies molt avançades és una manera d’afavorir que la gent es desplace en transport públic. “Tots sabem que un dels principals problemes que té una ciutat és la mobilitat i que cada persona coixa el seu vehicle no és sostenible”, ha manifestat.

Fernández també ha declarat que “per a nosaltres apostar pel transport públic és una prioritat i crec que hem de continuar avançant perquè la ciutat continue sent habitable i les persones visquen a gust i puguen desplaçar-se on vulguen en unes condicions que siguen favorables”, al que ha afegit que el futur implica apostar també per una reducció de preus “que realment faça que la millor opció per a desplaçar-se siga el transport públic”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here