L’Ajuntament de Sagunt posa en marxa el Pla d’ocupació per reforçar el departament de Serveis Socials

0
736
Treballadors de Serveis Socials de Sagunt.

Per l’augment de la demanda a causa de la covid-19, la regidoria incrementa diversos servicis amb persones en situació de desocupació

La regidoria de Serveis Socials de l’Ajuntament de Sagunt ha iniciat hui el Pla d’ocupació per a reforçar el departament. Es tracta d’un pla impulsat com a mesura de reforç, així com de generar possibilitats a persones en situació de desocupació.

A causa de l’Estat d’Alarma i la crisi a conseqüència de la covid-19, hi ha hagut un increment exponencial de la demanda d’intervenció per part de la ciutadania cap al Departament de Serveis Socials. Per este motiu, segons explica el regidor Alejandro Sotoca, s’ha posat de manifest «la necessitat d’incrementar els servicis d’atenció a la ciutadania per a poder donar una resposta efectiva a les necessitats emergents i prestar uns servicis de qualitat, àgils, eficaços i eficients», a més d’assessorar sobre les noves prestacions socials municipals, autonòmiques i estatals.

En total, durant sis mesos formaran part d’este Pla d’ocupació 7 treballadores socials, 2 educadores socials, 2 auxiliars administratius i 1 auxiliar d’Ajuda a domicili, als quals se’ls possibilita una formació i una experiència d’utilitat i reconeixement en la seua futura vida laboral.

Amb estes contractacions es posa en funcionament el servici d’Atenció a la Ciutadania de Cribratge, que incrementa considerablement l’atenció al públic, ja que 3 treballadores socials estaran de dilluns a divendres oferint atenció tant presencial com telefònica. Este serà el primer contacte de la ciutadania amb Serveis Socials i segons la demanda i, si es requerix la seua intervenció, se’ls derivarà als equips d’Atenció primària, fent possible el treball d’intervenció en profunditat tant individual, grupal com a comunitària.

D’altra banda, es creen dos equips nous de Serveis Socials generals, amb l’objectiu de millorar l’atenció a la ciutadania i reduir la càrrega de treball i la càrrega mental de les professionals adscrites als equips de Serveis Socials d’Atenció Primària.

Quant a l’atenció a persones amb dependència, també es reforça l’equip amb un/a treballadora social, que possibilitarà l’acceleració de les valoracions per al reconeixement de la situació de dependència, que per motiu de la covid-19 ha patit un estancament, i poder així atendre l’increment de demanda de sol·licituds presentades en els últims dos mesos. Finalment, la unitat administrativa també es reforça ja que s’ha vist desbordada a causa de l’increment de la demanda.​

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí