L’Ajuntament de Sagunt participa en la presentació del Pla Especial de Parc Sagunt II

0
1046
Imatge de l'acte celebrat a Sagunt.

El projecte espera tindre 5,6 milions de metres quadrats operatius i es desenvoluparà en dues fases, de cinc anys cadascuna

El Centre Cultural Mario Monreal ha acollit aquest dilluns la presentació del Pla Especial de Parc Sagunt II. En l’acte s’han exposat les principals característiques del projecte, la versió preliminar del qual està en ple procés d’informació pública. Entre les diferents intervencions, s’han exposat alguns dels punts més significatius d’este projecte, que espera tindre 5,6 milions de metres quadrats completament operatius, així com afavorir les diferents comunicacions i sinergies.

Així mateix, el pla que s’ha presentat hui es desenvolupa en dues fases, la primera comprén els cinc primers anys i en esta es desenvoluparan les actuacions integrals d’urbanització 1-3, l’accés nord, la remodelació de l’accés Este 1 i la connexió dels ramals de la V21 amb la CV309, a més del ramal directe per a enllaçar Puçol amb la 309. D’altra banda, en la segona fase es pretenen desenvolupar les actuacions integrals d’urbanització 4, 5 i 6, així com l’accés Este 2. Entre les diferents propostes d’este projecte també es contempla la construcció d’un pas superior per a les bicicletes i vianants, així com diferents zones verdes.

D’altra banda, la versió preliminar de l’àrea contempla utilitzar el 50,8% de la superfície per a usos de logística, indústria i sector terciari; 11,8% per a ús ferroviari i intermodal; 6,8% per a equipaments; 28,4% zones verdes i, finalment, el 12,2% restant de la superfície estarà destinat a ús viari. A més, fora del sector hi haurà una zona rural protegida de 108.731 metres quadrats.

En primer lloc, l’alcalde de Sagunt ha destacat les negociacions que s’estan duent a terme amb la Conselleria d’Educació, perquè s’establisca un centre integrat de formació professional i així poder oferir una formació dual entre els centres educatius i les empreses, per a la qual s’estan oferint càpsules informatives des de fa deu mesos per a realitzar mòduls de formació professional. “Ja estem en les últimes estimacions d’este projecte, venia condicionat per la construcció de l’IES número 5, però des de l’Ajuntament s’està intentant avançar este procés”. “A més, el Consell Escolar Municipal ha constituït recentment una comissió per a poder traslladar les diferents línies educatives i estudiar com es reestructurarà l’oferta educativa de la ciutat”, ha afegit.

En l’acte organitzat per l’Associació d’Empresaris del Camp de Morvedre (ASECAM) ha participat l’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, juntament amb la presidenta de ASECAM, Cristina Plumed; el subdirector general de Mobilitat, Josep Llin; la directora general d’Obres públiques, Transport i Mobilitat Sostenible, Roser Obrer i els membres de Parc Empresarial Sagunt Teresa Ventura, Vicente J. García Nebot i Cristina Salazar.

D’altra banda, des de l’Ajuntament de Sagunt s’ha traslladat l’interés d’atraure nous projectes industrials. “Quan es parla del Parc de Sagunt, no volem que es parle sol de logística, sinó també d’indústria. Volem ser una àrea diversa en el qual a més ja existix una indústria molt potent, i és important per al seu manteniment que continuen venint altres indústries, i així oferir estabilitat laboral i una economia diversa”, ha explicat Darío Moreno.

A més, l’alcalde de Sagunt ha destacat la importància que Parc Sagunt estiga interconnectat amb la resta de polígons industrials de València, així com que cadascun d’ells compte amb les potencialitats suficients per a desenvolupar-se. Esta és la línia en la qual s’emmarca Parc Sagunt II, i en la qual treballen les tres administracions: Govern Central, a través de Sepides; Generalitat Valenciana i Ajuntament de Sagunt

Finalment, Darío Moreno ha indicat que “Parc Sagunt I i Parc Sagunt II són essencials per al nostre concepte de ciutat i economia. Estem parlant d’una localització privilegiada i de l’existència d’infraestructures. A més, cada vegada té més importància el concepte de qualitat de vida i per això l’Ajuntament treballa perquè Sagunt siga una ciutat agradable per a la ciutadania”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here