L’Ajuntament de Sagunt participa en la campanya de sensibilització ‘Tortugues al Mediterrani’

0
1799
Sagunt ha iniciat la campanya de protecció de les tortugues.

La iniciativa consistix en la col·locació de més de 1.500 cartells en opis i altres suports, des dels quals s’informa en els punts de major concurrència i visibilitat banyistes i viatgers de la presència de tortugues marines en les costes del Mediterrani

L’Ajuntament de Sagunt, a través d’Alcaldia i el departament de Medi Ambient, participa i col·labora amb la campanya de sensibilització ‘Tortugues al Mediterrani’, una iniciativa que organitza la Fundació Oceanogràfic i en la qual participen 56 municipis de la Comunitat Valenciana, Múrcia i Illes Balears, i que té com a objectiu protegir les tortugues que habiten la mar Mediterrània.

La campanya de sensibilització consistix en la col·locació de més de 1.500 cartells en opis i altres suports, des dels quals s’informa en els punts de major concurrència i visibilitat banyistes i viatgers de la presència de tortugues marines en les costes del Mediterrani i que, en cas de produir-se un albirament, és necessari telefonar al 112 per a així activar la Xarxa d’Encallaments, composta per la Universitat de València, Conselleria d’Agricultura i Transició Ecològica i la pròpia Fundació Oceanogràfic.

L’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha explicat que «col·laborem una volta més amb l’Ocenogràfic amb aquesta campanya que pretén cuidar el nostre medi ambient i, particularment, una peça fonamental del mateix com són les tortugues de la mar Mediterrània». Així mateix, ha indicat que el «primer missatge és clar, si qualsevol persona veu una tortuga, el primer que ha de fer és telefonar al 112, com a telèfon d’emergència, per a comunicar aquest albirament i que es puga actuar».

En este sentit, Moreno ha assenyalat que «són una espècie que està en perill, també per tot el desenvolupament turístic, que és important per a la nostra economia, però que cal assegurar que no tinga eixe impacte negatiu en el medi ambient». «Treballem des de la sostenibilitat intentant posar tots els recursos per a protegir la nostra fauna i flora», ha destacat.

En el cas de la Comunitat Valenciana, és l’equip de rescat de la Fundació Oceanogràfic l’encarregat de desplaçar-se a la zona per a avaluar l’estat de l’animal i traslladar-lo, en cas de ser necessari, a l’ARCA de la Mar, on es recupera fins a poder tornar de nou a la mar.

Les dates de la campanya són crucials per a la conservació de l’espècie, ja que és la temporada en què es produïx la nidificació, és a dir l’acostament a la platja de les femelles per a depositar els seus ous en els punts que consideren adequats, per la qual cosa és fonamental que no siguen molestades.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí