L’Ajuntament de Sagunt i l’Hospital creen un servei per a infectats de coronavirus donats d’alta per reduir al màxim la seua exposició

0
550
Dario Moreno, durant la roda de premsa

Entre altres iniciatives, el consistori també es posarà en contacte telefònicament amb les persones majors del municipi per a oferir-les informació i ajuda en este període de confinament

L’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha anunciat que l’Ajuntament de Sagunt i l’Hospital de Sagunt han creat un servei d’atenció i col·laboració amb aquelles persones que hagen contret coronavirus i ja hagen sigut donades d’alta però tinguen encara càrrega viral i puguen contagiar persones del seu voltant. Este servici, que es tracta d’un telèfon de contacte per a oferir-les ajuda per a comprar, cuidar de mascotes o psicològica, pretén reduir al màxim l’exposició d’estes persones. Personal de l’Ajuntament serà l’encarregat de derivar i tramitar les necessitats del veí i veïna que les sol·licite.

Esta iniciativa l’ha presentada l’alcalde en una nova roda de premsa des del consistori i retransmesa en directe a través del canal de Youtube del Gabinet de Comunicació de l’Ajuntament de Sagunt.

A més d’esta mesura, Moreno també ha informat que des dels departaments de Serveis Socials i Majors, amb la col·laboració dels CEAM del municipi, s’ha creat una xarxa telefònica en què 15 persones de l’Ajuntament estaran pendents de les persones majors i de les necessitats que puguen tindre en este període de confinament. Gràcies a la col·laboració amb la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusiva, s’han cedit més de 5.000 números de telèfon de veïns i veïnes majors del municipi per a poder posar-los en contacte amb l’equip de voluntariat, així com per a informar-los de les diferents mesures que s’estan duent a terme des del consistori i que no arriben a esta franja de població al no disposar de mitjans informàtics.

D’altra banda, el primer edil ha informat que Sagunt ha sigut triada per a ser ciutat pilot en un programa de la Generalitat per a dotar de mecanismes i eines per al desenvolupament digital a famílies vulnerables. En este cas, s’entregaran routers amb accés a internet que s’instal·laran en principi al barri Racó de l’Horta i que l’ajuntament proposarà que s’estenguen a altres zones amb les mateixa necessitats. Este programa, que perseguix pal·liar la bretxa digital entre la població més vulnerable, ha sigut creat per la Vicepresidència 2a de la Generalitat i les conselleries de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica i d’Innovació i Societat Digital i la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic en col·laboració amb l’Ajuntament de Sagunt.

Més iniciatives

Des dels diferents departaments de l’Ajuntament es continua treballant per a dur a terme activitats per a animar la ciutadania durant el confinament.

En concret, la Regidoria de Turisme ha creat el concurs ‘Des de la meua finestra!’ per al qual es demana a la ciutadania que fotografien des de les seues cases monuments, albes, platges, paratges naturals, etc. del municipi i les envien a saguntoturismo@gmail.com o les pugen a Instagram amb l’etiqueta #SaguntEsViuACasa com a més tard el 15 d’abril a les 00.00 hores. Totes les persones que hi participen rebran un obsequi i a més es donaran premis a les millors fotografies.

Per part de la Regidoria de Joventut i Infància i de l’Escola Municipal de Teatre s’ha programat l’activitat ‘Riu-te en família’, en la qual es publicaran en la pàgina de Facebook de l’EMT dinàmiques positives i alegres per a somriure sense por en família. També des d’esta delegació, gràcies als grups DinaKids, HRJove i Corresponsals, s’enviaran a la població major que estiga passant esta situació en soledat missatges d’afecte. Esta campanya d’acompanyament virtual, titulada ‘Pasqües amb tu’, cerca pal·liar la soledat d’este sector de la població mitjançant missatges que podran ser audiovisuals, una carta o unes paraules d’alé a través de les xarxes.

A més, ha informat l’alcalde sobre una macrofiesta infantil que se celebrarà una vegada superada la pandèmia. La delegació de Joventut s’ha proposat dur a terme una gran festa d’aniversari perquè tots els xiquets i xiquetes que hagen passat el seu aniversari a casa durant l’Estat d’Alarma puguen celebrar-lo junts.Esta festa tindrà lloc en el Casal Jove quan acabe el confinament i estan convidats tots els xiquets i xiquetes que ho desitgen.

D’altra banda, l’alcalde ha recordat a la segona dona víctima de violència de gènere durant l’Estat d’Alarma, una veïna de Las Palmas de Gran Canaria de 78 anys assassinada dissabte passat presumptament pel seu marit en el domicili que compartien. Per este motiu, ha recordat que el telèfon de l’Àrea d’Igualtat 96.265.58.89 està operatiu, el servici de WhatsApp a través del 607.24.83.63 o el correu electrònic dona@aytosagunto.es, així com el 016 i el 112 per a situacions d’emergència, així com la campanya Màscara 19 amb la col·laboració de les farmàcies.

Així mateix, ha agraït la labor de vigilància del compliment de les restriccions de mobilitat per l’alarma que desenvolupen els cossos i forces de seguretat de la nostra ciutat, que es va veure reforçada el passat cap de setmana amb la col·laboració del batalló militar de la caserna General de la Unitat Internacional amb 12 vehicles lleugers i 20 professionals davall el comandament del capità Guardiola, dependent directe del tinent general. A més, l’alcalde ha anunciat que dilluns es van interposar 7 denúncies per incompliment de l’Estat d’Alarma i ha afegit que el desitjable és que no siga necessari adoptar estes mesures.

El primer edil, a més de recordar les maneres de posar-se en contacte amb els diferents servicis que oferix el consistori (assessorament al comerç local 96.265.58.58 ext. 6305; plataforma Morvedre a Casa; Serveis Socials 96.265.58.82; voluntariat 96.265.58.58 ext. 1; assistència psicològica 672.145.795; Promoció Econòmica 96.265.58.86), ha anunciat que ja són més de 270 les persones apuntades al servici de voluntariat i que han atés més de 100 domicilis, així com que des de la Regidoria de Promoció Econòmica ja està treballant per a implementar una segona tanda de cursos d’anglés ja que la primera ja està completa. L’alcalde, a més, ha animat a celebrar el Dia Mundial de la Salut, no sols amb els habituals aplaudiments a les 20 hores, sinó també penjant un llençol blanc als balcons per a homenatjar el personal sanitari i no sanitari que treballen dia a dia per erradicar este virus.

D’altra banda, la regidora de l’Equip de Govern, Asun Moll, igual que ha fet l’alcalde, ha volgut agrair una vegada més la labor de tot el personal de l’Ajuntament per continuar desenvolupant i adaptant el seu treball des de casa. A més, ha destacat que hui, Dia Mundial de la Salut, «vull agrair més que mai la labor del servici sanitari». Per això, la regidora s’ha sumat a l’alcalde i ha animat tots els veïns i veïnes a penjar als seus balcons una samarreta, llençol o objecte blanc per a agrair a la sanitat pública la seua lluita davant esta crisi sanitària. De la mateixa manera, la regidora ha agraït la ciutadania que complix amb les recomanacions i està confinada a casa i ha recordat l’aplaudiment sanitari que cada dia, a les 20 hores, es realitza des dels balcons, animant a tots i a totes a continuar fent-ho.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here