L’Ajuntament de Sagunt es reuneix amb veïns per fer front a la plaga de centpeus a prop de l’hospital

0
356
Imatge dels centpeus que s'han convertit en una plaga a Sagunt

La finalitat de la trobada ha sigut escoltar els problemes dels ciutadans i presentar solucions per pal·liar la plaga d’estos cucs

El delegat de Sanitat de Sagunt, Javier Timón, s’ha reunit este matí amb persones residents en el Nord del Palància i en la zona al costat de l’hospital per informar-los de les accions que està realitzant el seu departament en la lluita contra les plagues. En concret, el delegat els ha explicat les accions que estan duent a terme per minimitzar el problema de la plaga de centpeus.

Timón ha manifestat que ja han iniciat els expedients per netejar totes les parcel·les confrontants i que sol·licitarà a la SAG que incidisquen més en estes zones per millorar l’impacte d’estes actuacions. També han assistit a les reunions els tècnics de CTL, empresa contractada per l’ajuntament per fer els tractaments contra les plagues, perquè pogueren veure in situ este problema i que aportaren possibles millores o tractaments complementaris.

Sobre les actuacions que el departament durà a terme, el regidor de Sanitat, Javier Timón, ha declarat que l’equip de treball de CTL ha proposat, de manera experimental, unes barreres físiques per evitar que els cucs entren en els habitatges. Així mateix, Timón ha expressat: «També es realitzarà una prova amb algun tipus d’insecticida en format de pintura per a observar si resulta efectiu i minvar la problemàtica amb la qual conviuen totes dos zones, ja que estem en terreny inexplorat i no hi ha cap tractament que servisca de barrera. El que hi ha, mata els centcames, però no aconseguix erradicar-los definitivament. No hi ha una solució definitiva i per això estem tractant de buscar una estratègia conjunta».

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Detingut el conductor kamikaze que va fer 7 km en sentit contrari en l'AP-7 fins Sagunt

Timón també ha destacat el treball col·laboratiu que han tingut els propietaris, perquè segons va expressar «els veïns s’han oferit, al mateix temps de les actuacions de neteges de parcel·les i els tractaments de control de plagues, per fer ells mateixos tractaments en els seus propis habitatges».

Finalment, el regidor de Sanitat va valorar que espera que els resultats siguen els esperats i que la plaga baixe en el volum i intensitat en què està proliferant hui dia perquè, «no hi ha un tractament en estos moments que puga erradicar per complet esta plaga».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here