L’Ajuntament de Sagunt es reuneix amb el Comité d’Empresa de Pilkington per a buscar solucions que asseguren el futur de la planta


0
2024
Imatge de la reunió amb el Comité d'Empresa de Pílkington a l'Ajuntament de Sagunt.

La reunió ha tingut per objectiu parlar principalment de l’energia i trobar solucions que facen més competitiva l’empresa

L’Ajuntament de Sagunt s’ha reunit amb el Comité d’Empresa de Pilkington Automotive Espanya i amb altres representants sindicals per a parlar dels diferents àmbits en els quals es pot treballar conjuntament. Davant l’anunci de jubilacions anticipades en una de les dues línies de producció de la planta, que a llarg termini podria suposar la seua inactivitat, van començar les reunions i negociacions amb els sindicats, en les quals es va exposar una de les grans preocupacions de l’empresa: l’energia. En este sentit, es tracta d’una empresa electro intensiva, que per tant té un alt consum energètic i els seus costos resten competitivitat.

Així ho explica Darío Moreno, alcalde de Sagunt: «Recordem que la lluita pels llocs de treball de Pilkington continua i que l’empresa i el comité continuen tenint reunions per a parlar sobre inversions que asseguren el futur d’esta planta. I en eixes converses ha sorgit el problema de l’energia com un problema que resta competitivitat a la fàbrica de Sagunt de Pilkington».

Durant la reunió s’ha parlat principalment de tres qüestions relacionades amb ajudar a que la planta siga més competitiva, i per tant fomentar que l’empresa continue apostant per inversions en este centre productiu. Tot això relacionat amb la problemàtica de l’energia. En primer lloc, s’ha exposat la possibilitat que l’empresa puga fer inversions en energies renovables i per tant s’han enumerat diferents possibilitats d’ajudes de les administracions.

L’alcalde ha explicat que «facilitarem tota la informació i les subvencions disponibles, tant a nivell de facilitats fiscals que hi ha a l’Ajuntament de Sagunt com de subvencions a nivell autonòmic i estatal». Si bé, en esta línia l’alcalde també ha plantejat la segona de les qüestions, que és «la possibilitat de crear una comunitat energètica en el polígon industrial, iniciativa que considerem un projecte molt interessant, i també la necessitat que es faça lobby entre totes les empreses, particularment en el sector de components de l’automòbil, per a obtindre algun tipus de benefici a l’hora de reducció del cost de l’energia». Encara que es tracta de competència estatal, considera «molt important que Pilkington jugue un paper dins d’eixe lobby i eixes negociacions que hui dia s’estan donant a Madrid».

Finalment, s’ha parlat de l’elevat preu de l’energia i se’ls ha recomanat que es posen en contacte amb la seua associació sectorial, perquè d’esta manera s’organitzen per a sol·licitar que les empreses que són electro intensives tinguen algun tipus de reconeixement per a la reducció del preu de l’electricitat. Estes tres qüestions que s’han plantejat, podrien suposar potencials reduccions del cost de l’energia i portarien a una major competitivitat de les empreses de Sagunt, i particularment de Pilkington.
Finalment, Moreno ha volgut insistir una vegada més que «per part de l’Ajuntament de Sagunt, oferim tot el nostre suport i continuarem treballant amb ells per a buscar solucions que asseguren la viabilitat i el futur de la planta i, amb això, dels llocs de treball».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here