L’Ajuntament de Sagunt encarrega un estudi sobre el pla de regeneració de les seues platges

0
1452
Platja Almardà de Sagunt.

També perseguix actuacions d’emergència i fer un seguiment dels efectes del projecte d’Almenara a les platges de Sagunt

L’Ajuntament de Sagunt encarrega un estudi extern sobre el projecte de regeneració de les platges d’Almardà, Corinto, Malva-rosa i Canet d’en Berenguer. Així ho ha compartit l’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, este matí en una reunió telemàtica amb la Comissió Especial de Platges. L’alcalde ha compartit amb els membres de la comissió les línies d’actuació sobre este assumpte, entre les quals, a més de l’estudi, està la d’aconseguir actuacions d’emergència i fer un seguiment dels potencials efectes negatius del projecte de la platja d’Almenara sobre les platges de Sagunt. En este altre assumpte, l’alcalde recorda que no es descarta la via judicial.

Darío Moreno ha explicat el contingut de la reunió d’este matí: «Els partits han confirmat les línies d’actuació que veníem compartint amb veïns, que van en la línia de, en primer lloc dur a terme un estudi objectiu i extern a l’Ajuntament que ens assegure que és un bon projecte per a les nostres platges, eixe estudi el tindrem en les pròximes setmanes. En segon lloc, tindre una reunió al més alt nivell per a assegurar que mentre arribe el nostre projecte, hi haja actuacions d’emergència sobretot per a evitar el fossat que s’ha generat a les nostres platges a l’entrada en la mar i també que hi haja un seguiment per a potencials efectes negatius en cas que el projecte d’Almenara finalment es duga a terme». L’alcalde ha ressaltat la importància d’este projecte: “Este ha sigut un gran pas avant en positiu, tindre ja este projecte, i ara volem seguir en eixes negociacions amb Costes protegint els interessos de les nostres platges i de la nostra ciutat”.

La Demarcació de Costes ha fet públic el projecte de regeneració de les platges d’Almardà, Corinto, Malva-rosa i Canet d’en Berenguer amb un pressupost de 18,3 milions d’euros (IVA inclòs). Esta actuació pretén recuperar este tram de costa amb tres intervencions diferents: garbellat i retirada de graves, aportació de material sedimentari i restauració del cordó dunar. L’anunci va ser publicat en el BOE del 19 de febrer passat i en este moment es troba en el període establit per a al·legacions.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here