L’Ajuntament de Sagunt destinarà un mínim de 1,5 milions d’euros al Pla d’Ajudes per a xicotetes i mitjanes empreses i autònoms


0
702
Quico Fernàndez i Dario Moreno

Per a fer front a este pla es destinarà part del romanent de tresoreria de 2019, que també es destinarà per a ampliar el Pla d’Ocupació 2020, ja pressupostat, i per a Serveis Socials

L’Ajuntament de Sagunt destinarà un mínim de 1,5 milions d’euros a un Pla d’Ajudes per a Xicotetes i Mitjanes Empreses (pimes) i Autònoms que s’hagen vist afectats per la crisi econòmica derivada de la crisi sanitària de la COVID-19. Així ho ha anunciat l’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, en la roda de premsa celebrada hui en el consistori i retransmesa en directe pel canal de Youtube del Gabinet de Comunicació de l’Ajuntament de Sagunt.

«Volem posar en marxa este pla de xoc que ajude a minimitzar l’impacte d’esta crisi, per la qual cosa destinarem part del romanent de tresoreria de 2019 a este pla d’ajudes, així com a ampliar el Pla d’Ocupació previst ja en el pressupost de 2020 i a incrementar els recursos destinats al departament de Serveis Socials ja que, com vam dir al principi d’esta crisi, no anàvem a posar límits a l’acció d’este departament», ha declarat l’alcalde.

Este pla naix després que l’Equip de Govern haja elaborat un document amb el treball particular del departament de Promoció Econòmica, a qui l’alcalde ha felicitat per la seua enorme labor, i s’haja proposat a ASECAM i als partits polítics de l’Oposició per a arribar a un ampli consens i avançar el més ràpid possible en ell «ja que entenem que és una urgència i ha d’estar llest al més prompte possible», ha manifestat Moreno. D’esta manera, l’alcalde ha declarat que és un pla «molt robust i potent i que esperem incrementar la xifra en els pròxims dies ja que estem treballant en la liquidació de 2019 i, per tant, sabrem exactament els diners de què disposem i establirem una distribució més específica per a cada acció».

Durant les pròximes setmanes s’anirà tancant el pla, que fins ara és una proposta de l’Equip de Govern, encara que ja hi ha diverses iniciatives en marxa, però segons ha declarat el primer edil, a la fi d’abril es preveu aprovar la xifra de romanent, així com el pla especial de subvencions per a pimes i autònoms, i a principi de maig obrir les convocatòries i començar a resoldre-les al més prompte possible. En este sentit, l’alcalde ha explicat que s’està treballant en els aspectes legals per a poder realitzar resolucions parcials per a no esperar al final de la convocatòria i anar injectant liquiditat a les empreses i autònoms de Sagunt amb la major rapidesa possible.

Estes tres iniciatives que s’estan treballant amb entitats com ASECAM i els partits de l’Oposició «són una prioritat màxima per a l’Ajuntament», ha manifestat l’alcalde. A més ha explicat que este pla té el seu espill en les ajudes que la Generalitat, a través de Labora, ha llançat per a autònoms i pimes i ha recordat que l’Ajuntament disposa del telèfon 96 265 58 58, extensió 6305, d’assessorament perquè empreses i autònoms puguen resoldre els dubtes que tinguen sobre este tema i puguen beneficiar-se al màxim de totes les ajudes.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here