L’Ajuntament de Sagunt destina vora 85.000 € per a les subvencions en matèria d’acció social

0
5613
Ajuntament de Sagunt.

El termini estarà obert fins al 21 d’abril i es podran realitzar les sol·licituds a partir del pròxim dilluns, 22 de març

​El Butlletí Oficial de la Província (BOP) de València ha publicat aquest dijous la convocatòria de subvencions en matèria d’acció social. La presentació de sol·licituds es pot realitzar a partir del 22 de març i el termini de presentació serà fins al 21 d’abril. Quant a l’import total de la convocatòria, esta ascendix a 84.670 euros.

Estes subvencions, que concedirà el departament de Serveis Socials de l’Ajuntament de Sagunt en règim de concurrència competitiva, estan destinades a promoure accions dirigides a la realització de programes d’atenció, orientació i integració de col·lectius en situació de risc o d’exclusió social, així com programes orientats a l’atenció de sectors amb característiques específiques que manquen de recursos i/o serveis en el municipi.

Les ajudes estan orientades a potenciar la coordinació d’actuacions a través del desenvolupament d’accions de sensibilització, prevenció, assistència i inserció social en els sectors de família, infància, joventut, persones amb discapacitat, refugiats, immigrants, o altres sectors emergents, sempre que fomenten valors i actituds solidàries i siguen complementàries de les activitats que es realitzen des de l’Ajuntament de Sagunt. Tal com ha apuntat el regidor de Servicis Socials, Alejandro Sotoca, «s’espera que enguany no tinguem tants problemes amb la Covid-19 i es puguen realitzar les activitats d’estes associacions d’una manera òptima».

Existixen dues línies o modalitats subvencionables: prevenció i intervenció. S’entén per prevenció el conjunt d’accions dirigides a identificar i reduir de manera col·lectiva els factors de risc d’exclusió social. Es prioritzen els sectors socials que es consideren més desfavorits en el municipi: menors, jóvens, famílies, refugiats, immigrants o altres sectors emergents establits en la convocatòria anual de subvencions.

D’altra banda, s’entén per intervenció les accions dirigides a la realització de programes d’assistència, orientació i integració de col·lectius en situació de risc d’exclusió social, així com programes orientats a l’atenció de sectors poblacionals amb característiques específiques que manquen de recursos i/o serveis en el municipi gestionats per part de l’Administració Pública.

Els destinataris que poden optar a estes subvencions són les entitats que desenvolupen programes o activitats d’acció social en el municipi de Sagunt. A més, han de complir els següents requisits: estar inscrites en el Registre Municipal d’Associacions de l’Ajuntament de Sagunt amb un any d’anterioritat a la finalització del termini de presentació d’instàncies; que entre les finalitats descrites en els seus estatuts estiguen aquelles que s’adeqüen a fi d’estes bases reguladores i complisquen els requisits establits en les presents bases; tindre seu social i desenvolupar l’activitat per a la qual sol·liciten la subvenció en el Municipi de Sagunt; estar inscrites i registrades en el registre d’entitats de la Conselleria amb competència en matèria d’Acció social, quan la subvenció sol·licitada vaja dirigida al manteniment de serveis específics i/o especialitzats en sectors de població.

Amb caràcter particular per a les entitats que concórreguen en la línia 2, a més, hauran de disposar de l’Autorització de la Conselleria que tinga la competència en matèria d’Acció Social segons el que s’establix en el Decret 91/2002, de 30 de maig, del Govern Valencià, sobre Registre dels Titulars d’Activitats d’Acció Social, i de Registre i Autorització de Funcionament dels Serveis i Centres d’Acció Social, a la Comunitat Valenciana.

Així mateix, l’import a subvencionar als sol·licitants serà una quantia fixa que es determinarà en funció del pressupost del projecte acceptat i la valoració obtinguda, la qual oscil·larà entre el 30% i el 90% de la subvenció sol·licitada.​

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí