L’Ajuntament de Sagunt destina 2 milions d’euros a fomentar l’ocupació de persones aturades

0
1374
Ajuntament de Sagunt

85 persones ja han sigut contractades per la SAG durant 6 mesos i el contracte finalitzarà el 15 de gener

L’Ajuntament de Sagunt, a partir del romanent de tresoreria ha destinat 2 milions d’euros a fomentar l’ocupació comunitària en el municipi, amb la finalitat d’ajudar aquelles persones i famílies més desfavorides. Els 2 milions d’euros contribuiran al pla d’ocupació de la Societat Anònima de Gestió (SAG), a les intervencions de caràcter paisatgístic per part del Consell Agrari i al Pla EMCUJU i EMPUJU per Promoció Econòmica. Les dos primeres, tindran una durada de 6 mesos, mentre que l’última d’un any. Enguany la SAG ha contractat per al pla d’ocupació de manera directa 85 persones, que, continuant amb la novetat de l’any passat, el contracte tindrà una durada de 6 mesos, per la qual cosa finalitzarà el 15 de gener. D’esta forma, podran tindre més beneficis socials, ja que així tindran dret a una prestació econòmica en haver cotitzat mig any.

Amb la mateixa filosofia i amb la mateixa fórmula, es torna a contractar de manera directa 85 persones, que són les places de la SAG, repartides en diverses àrees, entre les quals es troben les que es dediquen a la jardineria, les que es dediquen a manteniment i les que es dediquen a la neteja de carrers i places. Un total de 85 persones entre gent més especialitzada, menys especialitzada, tècnics responsables i la part administrativa. “En això invertirem exactament un milió i mig d’euros”, declara Enric Ariño, regidor d’Hisenda.

Enric Ariño, ha afegit que l’ocupació comunitària es completarà amb altres fórmules, unes intervencions de caràcter paisatgístic per part del Consell Agrari “per a arreglar determinades zones del municipi que estan bastant degradades”. A més, d’altra banda, ha comentat que estan també treballant amb els plans d’ocupació juvenil, els anomenats EMCUJU i EMPUJU, “unes iniciatives que encara no han entrat en vigor perquè estan fent ara la selecció de personal que ja s’explicarà més detalladament”, en el qual ha contribuït l’Ajuntament de Sagunt, amb part dels dos milions d’euros. Els programes de Conselleria, EMCUJU i EMPUJU, consisteixen en “dos línies que cal seleccionar gent jove, una més qualificada i una altra menys, però que nosaltres també aportem 300.000 euros per a poder-los contractar”.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Sagunt destina 15.000 € a ajudes a activitats que fomenten la igualtat de gènere i la prevenció de la violència masclista

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here