L’Ajuntament de Sagunt decreta tres dies de dol oficial per l’assassinat masclista de la veïna de la ciutat

0
1591
Imatge del minut de silenci a Sagunt.

La Corporació Municipal i la ciutadania han guardat un minut de silenci com a condemna i repulsa a la violència de gènere este dilluns al migdia a les portes de tots els edificis municipals

La Corporació Municipal de l’Ajuntament de Sagunt, així com altres autoritats, i un important nombre de ciutadanes i ciutadans del municipi han guardat este dilluns al migdia un minut de silenci a les portes de tots els edificis municipals en senyal de repulsa enfront del presumpte assassinat masclista de diumenge al Port de Sagunt. La corporació, en nom del municipi, junt amb la delegada del Govern a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, la diputada nacional, Roser Maestro, el diputat autonòmic i exalcalde, Alfredo Castelló, i altres autoritats han condemnat i rebutjat rotundament la violència de gènere a les portes de l’Ajuntament.

L’alcalde, Darío Moreno, ha llegit en els instants previs al minut de silenci un comunicat en què expressava el rebuig de Sagunt cap a este assassinat i la xacra de la violència masclista:

«Es deia María Soledad i tenia 60 anys. Ahir la seua exparella, en tràmits de divorci, la va assassinar i a continuació es va suïcidar. No hi ha paraules que expressen la profunda ràbia, indignació i repulsa que ens suposen estos fets. Solem pensar que la violència de gènere és una cosa llunyana que els passa a altres persones, però la veritat és que la pateixen centenars de dones, les nostres amigues, les nostres familiars, les nostres conegudes. Hui ho vivim en les nostres pròpies carns, en la nostra pròpia ciutat, amb l’assassinat masclista d’una de les nostres veïnes.

En nom de tota la ciutadania, condemnem profundament este acte de barbàrie i ens comprometem a continuar lluitant per erradicar esta xacra de la nostra societat.

María Soledad ha sigut assassinada per ser una dona lliure. No deixarem que el seu nom caiga en l’oblit».

Víctima

María Soledad, de 60 anys, havia presentat denúncia huit dies abans del seu assassinat i tenia una ordre de protecció dictada per les instàncies judicials l’1 de maig. Seguint el protocol d’actuació per a estos casos, l’Oficina d’Atenció a les Víctimes de Delictes de Gènere del Jutjat de Sagunt va posar a la dona en contacte amb l’Àrea d’Igualtat de l’Ajuntament de Sagunt, amb qui es va concertar una entrevista personal divendres passat a fi de posar a la seua disposició els recursos d’atenció integral de l’Àrea d’Igualtat, així com tota la informació i programes dirigits a dones víctimes de violència de gènere que són de competència municipal.

A més de la concentració contra la violència de gènere, l’alcalde de Sagunt ha decretat tres dies de dol oficial en el municipi, els dies 11, 12 i 13 de maig. Durant este període queden suspesos tots els actes lúdics organitzats per l’Ajuntament de Sagunt, les banderes oficials de tots els edificis municipals onejaran a mitja asta i es traslladaran en nom de la ciutat les condolences a la família i amistats de la víctima.

Moreno ha transmés la seua més enèrgica condemna «davant esta barbàrie» al mateix temps que ha volgut traslladar les seues condolences a la família i persones properes a la dona assassinada. «Continuarem lluitant contra la violència de gènere. No ens podem permetre ni una dona morta més», ha anunciat contundentment.

«Este assassinat masclista ens ompli de ràbia i d’indignació perquè un maltractador, un agressor, ha decidit emportar-se per davant la vida d’una dona que tenia el mateix dret a ser lliure que qualsevol altra persona», ha manifestat el primer edil. «Este assassinat ens recorda que la violència de gènere no és una cosa llunyana sinó que és una cosa que li passa a les nostres veïnes, a les nostres familiars, que li passa a la gent del nostre entorn, i que precisament per això és importantíssim que entre tots i totes lluitem per acabar amb esta xacra», incidia.

Per la seua part, la delegada del Govern a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, ha assenyalat que «hui és un dia trist per a la ciutat de Sagunt, per a la Comunitat Valenciana i ha de ser un dia molt trist per a la ciutadania en general», així com «per a tota la societat». Calero ha expressat la seua «repulsa i condemna» davant «la major xacra que com a societat estem suportant», i que és «inaguantable i insofrible». De la mateixa manera, ha fet una crida a «no donar cabuda ni peu a l’intent de banalitzar la violència masclista».

«Sí que hi ha violència masclista, sí que existeix; hui tenim la prova, i hem de lluitar tots els dies perquè desaparega i donar més seguretat a les dones. Cal continuar lluitant diàriament per acabar amb esta xacra», ha subratllat la delegada del Govern, que ha recordat també que la violència masclista constitueix una vulneració dels Drets Humans.

Després de la finalització del minut de silenci l’alcalde i la delegada del Govern han mantingut una reunió amb els comandaments de la Policia Local i dels cossos i forces de seguretat de l’Estat presents en la localitat.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí