L’Ajuntament de Sagunt col·laborarà amb la Generalitat en la lluita contra l’intrusisme i la competència deslleial en l’àmbit turístic

0
408
Platja del Port de Sagunt.

Es prestarà especial atenció al compliment de la normativa turística, fonamentalment pel que fa als lloguers, per part de la Policia Local i el Servei Territorial de Turisme de València

El Ple de l’Ajuntament de Sagunt va aprovar este dijous, en la seua sessió ordinària corresponent al mes de novembre, les bases de col·laboració entre el Consistori i la Generalitat Valenciana per al desenvolupament d’accions contra l’intrusisme i la competència deslleial en matèria de Turisme.

La proposició, presentada per la delegació de Turisme de l’Ajuntament de Sagunt, la regidora delegada de la qual és Natalia Antonino, va eixir avant per unanimitat.

L’acord de col·laboració contempla la posada en marxa de campanyes conjuntes durant tot l’any, però posant especial èmfasi en els períodes vacacionals, d’inspecció en matèria turística. Per a això es planificaran i desenvoluparan jornades informatives sobre la normativa turística en vigor destinades als efectius de la Policia Local de Sagunt i impartides per personal dels Serveis Territorials de Turisme de la Generalitat, ja que el cos municipal prestarà tasques de suport a la inspecció en el marc de les seues competències locals.

La seua aportació consistirà a recaptar informació sobre l’activitat de comercialització d’habitatges d’ús turístic amb la finalitat de recaptar dades com ara la identificació de les persones propietàries o gestores responsables dels habitatges vacacionals oferits; la identificació d’habitatges vacacionals que són objecte de lloguer i que no publiciten el número d’inscripció en el registre d’empreses, establiments i professions turístiques; la descripció de les característiques que definixen l’oferta turística dels habitatges detectats; i la comprovació de l’exhibició en la vivenda del distintiu d’inscripció de l’habitatge turístic en el registre autonòmic.

Tot això s’inclourà en una fitxa que es remetrà al Servei Territorial de Turisme de València i, en els casos que així ho requerisquen, l’esmentat organisme iniciarà les actuacions administratives que procedisquen a partir de la informació rebuda.

D’altra banda, es constituirà una comissió de seguiment per a avaluar el treball de col·laboració desenvolupat, el Servei Territorial de Turisme elaborarà estadístiques de les actuacions dutes a terme i a final d’any es realitzarà una avaluació conjunta. Esta col·laboració entrarà en vigor en el mateix moment de la signatura del document i tindrà una duració d’un any prorrogable anualment. Cal destacar que l’acord entre ambdós administracions no implica cap obligació econòmica.

Segons s’explica en el text argumentatiu, la legislació vigent a la Comunitat Valenciana en matèria de Turisme conté un pla d’inspecció l’objectiu principal del qual és «supervisar, controlar i verificar el compliment de la normativa turística i el correcte funcionament de les activitats i servicis» en este àmbit, i dins del mateix està el programa contra l’intrusisme, que inclou «campanyes de control de l’oferta il·legal i la competència deslleial en la comercialització d’habitatges d’ús turístic, dissenyades des de la Direcció General de Turisme i executades pels Serveis Territorials de Turisme».

L’exposició de motius adduïx que existixen, de vegades, dificultats per a executar les actuacions previstes en les campanyes de sensibilització contra l’intrusisme en el mercat del lloguer d’habitatges d’ús turístic a causa de la falta de disponibilitat de personal per a atendre l’àmplia oferta, per la qual cosa la Inspecció Turística requerix de la col·laboració de les administracions locals. És en este marc en el qual l’Ajuntament de Sagunt, a través de la Policia Local, realitzarà tasques de suport a la Inspecció Turística sempre dins de les competències municipals de policia i de promoció del turisme en l’àmbit local, «vetlant per la qualitat del producte turístic a la ciutat i pels diversos interessos i drets dels i les professionals del sector turístic i persones usuàries d’estos servicis».

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí