L’Ajuntament de Sagunt aprofita l’aturada de la crisi per desembossar 76 llicències d’activitat en 2 mesos

0
502
Guillermo Sampedro, regidor d'Activitats de Sagunt

El teletreball ha permés agilitzar expedients i posar-se al dia en la concessió de títols habilitants

El Departament d’Activitats de Sagunt està aprofitant les circumstàncies provocades per la crisi de la COVID-19 per a desembossar aquells expedients i llicències d’activitat que ja s’estaven tramitant abans del confinament, així com les de nova entrada durant estes setmanes. D’esta manera, tot el personal del departament està habilitat en manera de teletreball perquè puga desenvolupar les seues funcions des de casa. L’objectiu fonamental és continuar amb la tramitació habitual i donar eixida al major nombre d’expedients i de llicències possible embossades, aprofitant l’aturada de l’activitat presencial.

En este sentit, des de mitjan març fins a esta mateixa setmana, el Departament d’Activitats ha atorgat 76 llicències d’activitat o títols habilitants entre les diferents modalitats, segons el tipus d’empresa i negoci. Segons el regidor d’Activitats, Guillermo Sampedro, «el que pretenem és arribar de la millor manera possible a les fases de la desescalada amb la tornada a la normalitat de l’activitat comercial i empresarial, eliminant el col·lapse burocràtic i l’embós perquè l’empresari tinga com a prioritat generar ocupació i iniciar la seua producció i no la paperassa amb l’administració».

Per això, en estes últimes setmanes s’està treballant per a desembossar al màxim i tramitar expedients, principalment aquells que es referixen a la tramitació de títols habilitants i llicències d’activitat. Al no haver-hi activitat econòmica, o estar molt limitada, i baixar la petició de noves llicències, a més de no disposar d’atenció al públic de manera presencial ni inspeccions físiques, els treballadors i treballadores del departament d’Activitats s’estan centrant en resoldre estos expedients.

Es tracta, afig Sampedro, «de posar-se al dia en aquells servicis que, pel volum de l’activitat i per la falta de personal, estaven embossats i que, ara, donades les circumstàncies, permet alliberar eixa càrrega de treball durant estes setmanes de teletreball».

Pel que respecta a eixes 76 llicències atorgades des que es va decretar l’estat d’alarma, a mitjan març, destaquen les 47 Declaracions Responsables favorables d’un total de 67 tramitades en este període. A això se li sumen les 10 Llicències Ambientals concedides i les 6 obertures tramitades davant el Servei d’Espectacles de la Generalitat Valenciana, a més dels 6 Canvis de Titularitat aprovats. Finalment, s’han atorgat 5 llicències en activitats innòcues i altres 2 sota la figura de comerç minorista. En total, 76 llicències donades d’un total de 163 expedients que s’han iniciat en estes setmanes, algunes d’elles d’empreses de nova implantació situades en polígons com Parc Sagunt.

Per tant, per al regidor, «el resultat del teletreball, en contra del que es puga pensar, està sent molt favorable a la ciutadania, ja que l’Ajuntament no està parat i s’està desembossant el coll de botella existent en alguns departaments les tramitacions dels quals també afecten, en última instància, a les llicències d’activitat que atorga l’Ajuntament».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here