L’Ajuntament de l’Olleria oferirà una intèrpret per a sords per realitzar tràmits quotidians

0
848
Julià Engo 2
El servei es farà gràcies a l'acord entre Fesord i l'ajuntament

La Federació de Persones Sordes de la Comunitat Valenciana (Fesord) i l’Ajuntament de l’Olleria han signat hui un conveni pel qual s’oferiran els serveis d’una intèrpret del lleguatge dels signes per a que puga mediar en la traducció per a la realització de tràmits com una visita al metge o altres «qüestions rutinàries» que poden resultar una «barrera insalvable» per ua persona sorda, segons s’assenyala des del consistori. Actualment hi ha 11 persones amb discapacitat auditiva a l’Olleria i que amb este acord podran gaudir d’un nou servei que s’oferirà tots els matins de dijous i que també es podrà sol·licitar a través d’sms pel mòbil que es posarà en funcionament.

La regidora de Benestar Social, Julia Boluda, ha explicat que «fa uns mesos ens vam posar en contacte amb les persones sordes per mantindre una entrevista amb elles, i així arreplegar les seues suggerències. En eixe moment ens vam adonar de les grans dificultats quotidianes que pateixen per comunicar-se, i vam prendre consciència que havíem d’emprendre alguna mesura per soucionar-ho».

Per la seua banda l’alcalde Julià Engo ha manifestat que «des de fa un any estem efectuan diferents actuacions per millorar les condicions de vida de les persones amb discapaitats, tant sensorials com físiques. Partim de la idea de que tots som ciutadans, que tots paguem els nostres impostos i que, per tant, tots tenim els mateixos drets. Per això estem treballant perquè qualsevol veí, almenys tinga garantit poder viure amb la màxima normalitat la seua vida quotidiana».

Des de Fesord la seua presidenta Amparo Minguet ha agraït l’esforç que ha fet l’Ajuntament de l’Olleria perquè a través d’este conveni «es permet la integració real d’unes persones que tenen una discapacitat que no es veu, però que està». Així comenta que «tant de bo cada volta més ajuntaments tinguen esta sensibilitat, perquè només així es podran fer realitat paraules com igualtat o integració».

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí