L’Ajuntament de l’Alcúdia de Crespins presenta en febrer l’avantprojecte de pressupost de 2016

0
911
Roberto Granero (alcalde) i Pepe Garrigós (regidor d'Hisenda)
Roberto Granero (alcalde) i Pepe Garrigós (regidor d’Hisenda)

L’Ajuntament de l’Alcúdia de Crespins presenta l’avantproajecte del pressupost municipal de 2016 en el segon mes de l’any, no obstant des del govern municipal de PSPV i Compromís destaquen que per primera vegada, i com a mostra de transparència, es presenta l’avantprojecte abans de que passe pel ple municipal. Amb este gest des de l’executiu de Roberto Granero afirmen que es vol «que qualsevol veí conega les principals partides de despeses i ingressos que es faran publiques en la web municipal, comprometent-se a més a ampliar la informació una vegada aprovats els comptes».

Malgrat presentar-se en febrer des del govern local també afirmen que els comptes «són els primers a estar dins de la legalitat quant a termes temporals», i que també «són els mé participatius», comptant amb tots els regidors del ple i els consells de participació ciutadana.

Per al vicealcalde i regidor d’Hisenda Pepe Garrigos, es tracta d’uns pressupostos amb un fort caràcter social que, al mateix temps, tracten d’impulsar la recuperació econòmica del poble. “Hem elaborat els pressupostos amb els criteris de prioritats clars de donar importància a la despesa social amb 24.000 euros més, creació d’ocupació local en 20.000 euros més i congelar la despesa corrent”. La prioritat en este moment, segons Garrigós, se centra també en reduir el gran deute de l’ajuntament amb entitats bancàries, la Diputació de València i pel compliment de la sentència judicial del conegut cas ‘Boliches’.

A més cal destacar l’amortització de la pujada del valor cadastral realitzada per l’anterior govern del PP amb una rebaixa sobre l’IBI «ja que el anterior Alcalde Sr. Sicluna (PP) el va aumentar en un 10%”.

Pepe Garrigos creu que este resultat és possible gràcies al rigor pressupostari i les prioritats totalment diferents al anterior govern del PP, en que destinar el diners públics amb què s’han elaborat els comptes: “el rigor pressupostari és important per al control de la despesa corrent. Rigor que ha de vindre acompanyat per una gestió real, la contenció de la despesa i el compliment de les inversions previstes” assenyala el vicealcalde i regidor d’Hisenda.

El avantprojecte del pressupost municipal de 2016 projectat en la l’Alcúdia de Crespins ascendix a 3.167.361,32 euros de previsió total de despeses i d’ingresos 3.305.328,71 euros. Per la seua banda, la partida destinada a personal s’eleva a 1.473.956,18 euros en 2016, enfront dels 1.536.924,81 euros de 2015, de la mateixa forma en el capítol II de despesa corrent també la reduim que s’eleva 995.609,67 euros front als 1.108.346,87 milions d’euros, i aixi estem demostran que hi ha una altra forma de fer les coses, en major rigor i control contable que vènia fent-se.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí