La Pobla del Duc prepara 90.000 quilos de munició per a la “Raïmà”

0
794

raïmà
Joves en la "Raïmà" de 2008

90.000 quilos de raïm seran la munició que s’utilitze per a una nova edició de la “Raïmà” a la Pobla del Duc el pròxim divendres dia 28 segons ha informat l’ajuntament de la localitat que preveu l’assistència d’unes 12.000 persones.

Esta cinquena edició de la batalla del raïm pren la tradició de quan els agricultors, després de la campanya de la verema, celebraven el final de la collita amb una festa en la que es llançaven els cabrerots, que és l’últim raïm que sobra.

L’alcalde de la localitat, Natalio Navarro, ha explicat que la festa està en camí de convertir-se en un “atractiu turístic de referència a la Comunitat Valenciana”. L’objectiu del consistori és “potenciar no sols la producció vitivinícola de la zona, sino també per donar una projecció turística el més ampla possible al municipi”.

Els 90.000 quilos de raïm es tiraran en esta singular batalla als carrers del municipi on causa el “menor transtorn possible als veïns” que, a més a més, estan “totalment bolcats” en la programació de les festes de la Pobla del Duc a través de les associacions de festers d’entre altres.

Divendres la festa començarà a les 9h amb un esmorzar i exposició d’una trentena de Ferraris; a les 11h hi haurà “batukada” i a les 12h una mascletada com preàmbul de l’inici de la Raïmà, que serà a les 13h.

L’alcalde ha afirmat que estes festes s’estan consolidant com un “referent turístic” i que reuneix a participants de tot Espanya i estrangers. El passat any es van moure fins la Pobla del Duc ciutadans anglesos, canadencs, japonesos, australians i nord-americans, la qual cosa, segons l’alcalde, “dóna peu a pensar que seguirem creixent i assolirem majors quotes de participació”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí