L’Ajuntament de la Font de la Figuera xifra en 5,5 milions els danys de la gota freda i es reuneix amb els afectats

0
727
La reunió amb els afectats es va fer al teatre Joan de Joanes

A la reunió, celebrada al tetare Joan de Joanes, es va detallar l’ordre d’actuacions seguides per l’Ajuntament

L’Ajuntament de la Font de la Figuera va convocar el passat dijous a la vesprada una reunió informativa per a les i els afectats per la DANA, i més pels afectats a conseqüència de la mala canalització de les aigües provocades per les obres del ferrocarril i de carreteres.

En la mateixa, es van tractar alguns aspectes com les actuacions efectuades per l’Ajuntament, tant passades com futures, incloent les nombroses reunions previstes per a aquests dies, entre d’altres, amb ADIF. L’alcalde, Vicent Muñoz, va remarcar ‘la preocupació d’aquest ajuntament per les persones que han patit danys, especialment per les que resideixen a les zones més afectades’.

Entre les recomanacions que es van donar a les i els assistents estan documentar amb fotos i vídeos el dany sofert en cada propietat, parcel·la o similar. A més, està prevista la declaració de zona catastròfica a la Font de la Figuera.

Segons ha informat l’alcalde, Vicent Muñoz, ‘els danys ocorreguts a la localitat són quantiosos, amb xifres que rondarien els 5.491.365 milions d’euros en una primera estimació, per això preguem paciència per restablir la normalitat tant en carrers, jardins, però especialment en els camps i camins que són els grans perjudicats’.

A la reunió, tant l’alcalde va posar de manifest als afectats la predisposició del municipi a acompanyar les persones afectades en aquest procés, tot i que recomanen la unió dels perjudicats per fer front a aquesta problemàtica en comú.

Danys quantiosos

La gota freda ha causat nombroses destrosses en camins i zones agrícoles provocats per la mala canalització de les aigües provocades per les infraestructures ferroviàries i carreteres del Ministeri de Foment. Són destacables els observats en les zones conegudes com el ‘Barranc d’Ernesto’ i les proximitats a la Cooperativa la Vinya, com en les zones junt la rambla del Canyoles, on també s’han tombat tanques de particulars o arrossegaments del formigó dels camins, entre ells el de recent recuperació i asfaltat del ‘Barranc d’Ernesto’. També han estat afectats alguns murs de contenció d’infraestructures municipals com la font de Baix, el camp de Futbol, el mur del frontó i l’accessibilitat al cementeri.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  L’Ajuntament de Xàtiva incorpora a treballar 24 joves del programa Avalem Joves Plus

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here