L’Ajuntament de Gandia substitueix per formigó el paviment de les estructures de ferro de l’Escola Pia

0
1025
Imatge de la visita a l'Escola Pia de Gandia.

L’edifici de l’Escola Pia de Gandia data del segle XVI i està catalogat Bé d’Interés Cultural (BIC)

L’Ajuntament de Gandia està realitzant obres a l’edifici de l’Escola Pia per tan de substituir el paviment de les estructures de ferro del primer pis per formigó. Les obres, que compten amb un pressupost de 35.000 euros, han sigut visitades pel vicealcalde i regidor delegat d’Urbanisme, Josep Alandete, acompanyat de l’edil delegada de Patrimoni, Alícia Izquierdo, i de tècnics municipals.

“Calia una intervenció urgent al paviment del primer pis per tal de garantir la seguretat. Així, s’hi han substituït les estructures de ferro per paviment de formigó amb inclinació, el que evitarà l’acumulació d’aigües durant els episodis de pluja i que el manteniment siga més eficaç”, ha explicat Alandete.

Per la seua banda, Izquierdo ha recordat el valor patrimonial i històric de l’edifici, Bé d’Interés Cultural (BIC), construït al segle XVI, seu de la primera universitat jesuítica del món fundada per Francesc de Borja, IV Duc de Gandia. Es va remodelar íntegrament l’any 2000 i es va destinar a usos educatius.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí