L’Ajuntament de Fontanars dels Alforins aprova un pressupost de més d’1 milió d’euros per 2020

0
1622
Ajuntament de Fontanars dels Alforins.

També s’ha anunciat una rebaixa d’un 5,5% de l’IBI, la segona rebaixa des que governa Compromís

L’Ajuntament de Fontanars dels Alforins ha aprovat un pressupost d’1.038.869,44 euros per a l’exercici 2020, a més des de l’executiu de Julio Biosca (Compromís), s’afirma que el consistori tanca un any més sense deutes. Es feliciten d’esta situació destacant que en 2012 es va assolir el nivell màxim històric d’endeutament arribant a 1.427.786,58 €, la qual cosa suposava un 160% dels ingressos corrents anuals.

L’Ajuntament donarà prioritat a les àrees que considera fonamentals: benestar social, educació, cultura i infraestructures agrícoles. D’altra banda, també ha estat notable la inversió en infraestructures d’enllumenat públic i la xarxa d’aigua potable, prioritzant en l’estalvi i l’eficiència energètica.

«No només es manté la quantia, sinó que també augmentem la inversió en diverses partides, cosa que ha marcat el nostre el rumb. Mostra d’això és una programació cultural més variada i regular, la millora de les infraestructures educatives per al benestar d’alumnat i professorat i, per descomptat, el suport a les iniciatives de el teixit associatiu, o l’assistència a domicili, també fonamental», afirma Julio Biosca.

Baixada de l’IBI urbà

Altre capítol que s’ha subratllat és la baixada de l’IBI (Impost sobre Béns Immobles) en un 5,5%, la segona vegada des que Compromís dirigeix l’Ajuntament.

També es veurà descendir l’impost de plusvàlues, del 30% al 15%. Aquests avantatges per a les i els veïns són mostra de la bona salut financera de l’Ajuntament, corroborada pel tancament de la liquidació del pressupost de 2018, el resultat del qual és 451.850,27 euros, fet que suposa un romanent de tresoreria de 654.257,42 euros.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here