L’Ajuntament de Cullera recupera les inversions en les pedanies

0
1534
Pedania del Brosquil a Cullera

El consistori destina partides específiques per a atendre les necessitats del Far, Brosquil i Mareny de Sant Llorenç

L’Ajuntament de Cullera ha recuperat les inversions en les tres pedanies del municipi després que hagen patit un dèficit inversor en els últims anys a conseqüència de la desaparició de l’antic pla de nuclis provincial.

D’esta forma, el consistori, gràcies al superàvit de l’any passat, destina partides pressupostàries específiques per a atendre les necessitats pròpies en matèria d’infraestructures que presenten estes àrees urbanes.

Concretament, en 2019 les tres pedanies del terme municipal —el Brosquil, el Mareny de Sant Llorenç i el Far— rebran 50.000 euros cadascuna per a abordar les seues necessitats al marge d’altres quanties econòmiques de les quals es veuen beneficiades estes zones a través dels diferents projectes municipals.

L’alcalde de Cullera, Jordi Mayor, ha assenyalat que amb esta inversió localitzada de 150.000 euros «pretenem atendre les necessitats del veïnat de nuclis que presenten unes característiques específiques i que han patit un clar dèficit inversor en els últims anys».

La màxima autoritat local ha expressat el compromís de l’equip de govern que a partir de 2020 els comptes municipals comencen a recollir tots els anys partides específiques d’inversions per a les pedanies.

Participació ciutadana

Els alcaldes i alcaldessa pedanis han estat els encarregats de consultar als veïns les necessitats que entenen més urgents. En eixe sentit, el regidor d’Urbanisme, Bernat Escolá, s’ha coordinat amb estos representants municipals per a acordar les actuacions que es duran a terme.

«Hem recollit les reivindicacions veïnals a través dels alcaldes i l’alcaldessa pedanis per a donar participació a la ciutadania en la presa de decisions d’allò que els afecta directament en el seu dia a dia», comenta Escolá.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Cullera anuncia un reforç en els controls contra el botelló

Així, al Far, pedania l’alcaldessa de la qual és Joana Mas, es construirà un parc infantil i es procedirà a l’asfaltat d’alguns carrers que presenten un mal estat en el ferm.

En el cas del Brosquil, la reunió veïnal duta a terme pel seu alcalde, Vicent Collado, va determinar l’asfaltat de carrers, l’eliminació de barreres arquitectòniques i la neteja de la font com a necessitats més peremptòries.

Pel que respecta al Mareny de Sant Llorenç, l’alcalde Ernesto Lledó, precisa que es canviarà la il·luminació de la pedania apostant pel sistema led, més sostenible. També s’actuarà en un parc infantil.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here