L’Ajuntament de Cullera posa en marxa la seu electrònica per fer tràmits municipals online

0
578

Al llançament de la Seu Electrònica l’acompanyarà una campanya en xarxes socials de vídeos-tutorials per tal d’explicar com demanar certs documents

L’Ajuntament de Cullera ha iniciat la implantació de l’administració electrònica, amb la qual els veïns podran fer qualsevol tramitació des de casa a través d’internet.

Des de l’ajuntament s’afirma que l’objectiu és «adaptar-se a les actuals realitats administratives i modernitzar el consistori, facilitant la gestió dels tràmits administratius i ajudant la ciutadania a evitar desplaçaments, possibles cues i, en definitiva, estalviar temps».

Serveis

Des de la Seu, tant els ciutadans com les empreses, podran realitzar tràmits com reclamacions, queixes i suggeriments, traure’s el certificat de padró individual, gestionar les denúncies de trànsit, presentar factures electròniques, fer pagaments, presentar instàncies generals, accedir al tauler d’anuncis o a la plataforma de contractació del sector públic, etc.

La plataforma anirà incorporant poc a poc serveis més específics per tal de facilitar i distingir cada tipus de tràmit. Mentre vagen complementant-se tots estos serveis els documents que no estiguen classificats en el catàleg de tràmits han de presentar-se per mitjà d’instàncies generals.

Així mateix, cada ciutadà podrà comprovar qualsevol document emés per l’ajuntament i fer seguiment dels seus tràmits i conéixer quin és l’estat dels seus expedients, notificacions o requeriments a través d’esta plataforma.

El regidor d’Informàtica, Bernat Escolá, ha assenyalat que amb la implantació de l’Administració Electrònica l’Ajuntament de Cullera «entra de ple en el segle XXI». «Fins ara havíem estat funcionant com en el segle XIX, obligant a la gent a vindre, fer cues, anar de finestreta en finestreta i perdre molt de temps en burocràcia. D’esta forma, estem facilitant-li la vida a la gent i apostant clarament per modernitzar una Administració que portava molts anys de retard en l’aplicació de les noves tecnologies a la relació diària amb la ciutadania».

Campanya video-tutorials

Per tal de facilitar l’obtenció d’estos tràmits, al llançament de la Seu Electrònica l’acompanyarà una campanya en xarxes socials per tal d’explicar de principi a fi com demanar certs documents, com bé poden ser el certificat del padró o fer una instància general.

Així, amb un format audiovisual i a mode de tutorial els ciutadans coneixeran pas a pas i en poc més d’un minut els procediments que han de seguir.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here