L’Ajuntament de Cullera ix del pla d’ajust econòmics 11 anys abans del previst

0
1791
Ajuntament de Cullera.

L’alcalde Jordi Mayor ha asseguerat que estracta d’“un fet històric el mèrit del qual recau en la ciutadania de Cullera, que durant anys ha patit les conseqüències de la nefasta gestió del Partit Popular”

El govern de Cullera ha anunciat que ha aconseguit ixir del pla d’ajust econòmic 11 anys abans del previst, ja que els calculs del Ministeri d’Hisenda situaven aquesta fita l’any 2032.

L’alcalde Jordi Mayor ha asseguerat que estracta d’“un fet històric el mèrit del qual recau en la ciutadania de Cullera, que durant anys ha patit les conseqüències de la nefasta gestió del Partit Popular”. “És una victòria de tots que ens rescabala dels anys negres per a la ciutat de governs del PP”, ha posat en relleu.

Segons el parer del primer edil, aquest èxit col·lectiu «és sens dubte el major assoliment des del canvi de govern, perquè a partir d’ara permetrà a Cullera tindre major marge de maniobra per al desenvolupament de polítiques municipals orientades a potenciar l’escut social i el creixement econòmic de la ciutat».

“Hem aconseguit acabar amb la fallida municipal i al mateix temps convertir-nos en una ciutat referent en inversió social per habitant sense aplicar retallades, sense pujar impostos i millorant els serveis públics”, ha subratllat Major.

Precisament l’Ajuntament ha destinat aquest any més de 700.000 euros (el 26% del superàvit de 2020) al reforç del Pla d’Emergència Social, convertint-se així en el municipi que més ha invertit en serveis socials en plena pandèmia.

Estalvi anual

Des de l’executiu municipal s’afirma que l’eixida del pla d’ajust també redundarà en un major estalvi municipal. A partir d’ara es refinançarà el deute pendent amb unes condicions molt més favorables i a través d’una sola entitat bancària el que li permetran estalviar prop de 600.000 euros en interessos.

El primer edil ha reivindicat a més que «en els últims anys hem reduït l’endeutament per davall del 50%, quan en 2012 arribem a màxims històrics al 180%. «L’esforç en matèria de política econòmica de l’Ajuntament de Cullera continua donant resultats positius», ha assenyalat també Jordi Mayor.

L’estabilitat econòmica, el compliment de la regla de despesa imposada pel Ministeri d’Hisenda i dels límits de deute, o la dràstica reducció en el període de pagament mitjà a proveïdors, han sigut necessaris per a complir amb els paràmetres que han permés eixir del pla d’ajust. De fet, el govern encapçalat per Jordi Mayor va acabar 2020 deixant l’endeutament heretat en un 44%, quan en 2015 el consistori havia de fer front a un endeutament de 32 milions d’euros.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí