L’Ajuntament de Cullera afirma que porta mes i mig de desinfecció diària de carrers i edificis en la lluita contra el coronavirus

0
310
Operari netejant els carrers de Cullera

Les accions s’han reforçat amb 10 desinfeccions generals per part dels agricultors i s’han utilitzat més de 220.000 litres de material

L’Ajuntament de Cullera ha informat que es compleix ara mes i mig des que el consistori iniciara l’aplicació d’un pla de desinfecció de carrers i espais públics com una de les mesures preventives en la lluita contra la pandèmia del coronavirus.

Al voltant de mig centenar d’operaris, entre treballadors municipals de diversos serveis, de la companyia concessionària de la neteja viària i de les empreses especialitzades en desinfecció d’edifici, han participat en les tasques de lluita contra la malaltia infecciosa.

A tots ells s’ha sumat el col·lectiu d’agricultors voluntaris del municipi, que amb la seua maquinària agrària han efectuat setmanalment dues desinfeccions generals de tota la ciutat. Deu en total des que se sumaren a l’operatiu, a raó de dos per setmana els dilluns i dijous a la nit. A estes tasques també s’han sumat puntualment efectius de l’exèrcit a través de la Unitat Militar d’Emergències (UME).

Des que Cullera activara el pla s’han utilitzat més de 220.000 litres de líquid desinfectant i s’ha actuat en tots i cadascun dels barris de la ciutat. “Hem cobert pam a pam pràcticament tota Cullera”, assenyala Salva Tortajada, regidor de Neteja Viària, en el que ha sigut “el pla de neteja i desinfecció més ambiciós de la història de Cullera”.

No sols s’ha actuat als carrers, tots els centres educatius del municipi, els edificis públics municipals, les residències, consultoris mèdics o infraestructures com ponts, l’estació de Renfe o els contenidors de recollida de residus han sigut objecte d’una neteja en profunditat per a eliminar qualsevol possible rastre del Coronavirus.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Sueca reforça la Policia Local durant la temporada d'estiu amb 13 nous efectius

El consistori cullerenc ha ampliat amb nova maquinària els seus efectius de neteja de manera que “actualment estem més ben equipats per a donar una resposta contundent a la necessitat de desinfecció enfront de la pandèmia”.

“No baixarem la guàrdia. Malgrat que anem cap a un moment de desescalada, la realitat és que el virus continua sent ací i l’ajuntament continuarà aplicant mesures de protecció per a minimitzar el risc de contagi”, assegura el regidor de Neteja Viària.

En este sentit Tortajada recorda a la ciutadania que ha de continuar observant les mesures d’higiene dictades per les autoritats sanitàries. “Ho hem fet molt bé fins ara i este és el moment de continuar atents i no relaxar-nos ni confiar-nos”, conclou l’edil.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here